Gå direkt till innehåll
Idag firar vi Fiberns Dag – tävla och vinn en iPad mini!

Nyhet -

Idag firar vi Fiberns Dag – tävla och vinn en iPad mini!

Fiberns Dag (#gimmefiberday) firas årligen den 4 november som är Nobelprisvinnaren Sir Charles K. Kaos födelsedag. Sir Charles K. Kao var först med att överföra ljus via fiber för optisk kommunikation – en upptäckt som för alltid förändrade människors sätt att kommunicera. Genom att uppmärksamma årsdagen vill vi hylla möjligheterna med optisk fiber och den betydelse fiberutbyggnaden har för utvecklingen i världen. Därför utmanar vi alla Umeåbor att bli snabba och stabila med fiber!

Optisk fiber är en mycket tunn tråd gjord av glas genom vilken man kan överföra digitala signaler för t ex data- och telekommunikation långa sträckor med ljusets hastighet. Optisk fiber har högre överföringskapacitet, är mer kostnadseffektiv och använder mindre energi än koppartråd. ume.net har med 85 200 km fiber byggt ett av västvärldens snabbaste bredband och gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Även det tycker vi är väl värt att fira!

Fiber är snabbt, stabilt och efterfrågat.
– Intresset för fiberanslutningar ökar hela tiden och redan nu fyller vi leveranser för 2016 vilket är exceptionellt tidigt - och otroligt roligt. Potentialen för att bygga ut bredbandsnätet ume.net under kommande år är enormt stort, säger Åsa Johansson affärskoordinator på ume.net.  

Mer om hur du deltar i ume.nets utmaning #umefiber och har chans att vinna bl a en iPad mini kan du läsa här http://tas.to/1XN2G0J

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44