Gå direkt till innehåll
Möt Umeå Energi i Almedalen!

Nyhet -

Möt Umeå Energi i Almedalen!

Umeå Energi deltar i årets Almedalsvecka - kom gärna och träffa oss där!  På söndag 2 juli bjuder vi in till ett fulladdat seminarium om hur energibranschen kan ta klivet in i den nya cirkulära ekonomin.

Seminarium: "Så kan energibranschen släppa linjen och kliva in i cirkeln", söndag 2 juli, 15.30 – 16.30, Trädgården, Mellangatan 1

Energisektorn har en stor roll att spela när vi går från en linjär till en hållbar och cirkulär ekonomi. Men hur får vi en bransch med långa investeringshorisonter baserade på traditionella affärsmodeller att snabbt bli mer cirkulärt innovativ? Vilka utmaningar finns längs vägen? Välkommen till ett seminarium där vi låter oss inspireras av de som redan vågat prova, sprungit in i hinder och arbetat sig över dem!

Under ledning av moderator Mia Odabas får vi höra hur Houdini Sportswear arbetar med att hitta hållbara material och testar hyrlösningar för sina skidkläder, hur Meetrd får företag att mötas med hjälp av delade, digitala plattformar och hur Inrego ger använd IT-utrustning ett andra liv. Ola Alterå, Regeringens utredare om cirkulär ekonomi, ger sina synpunkter på hur förflyttningen från det linjära kan ske och vilka just energisektorns utmaningar kommer att vara. Vi avslutar med ett samtal om vilka drivkrafterna är och vilka roller som behövs, där också riksdagsledamöterna Åsa Westlund och Sofia Fölster deltar.

Varmt välkommen att delta i samtalet – vi ser fram emot att ses i Visby!

Ämnen

Regioner

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats