Gå direkt till innehåll
Umeå Energis startpaket för smarta hem heter Smart Start och styrs via appen Umeå Energi Hemma
Umeå Energis startpaket för smarta hem heter Smart Start och styrs via appen Umeå Energi Hemma

Nyhet -

​Umeå Energi satsar på lösningar för det smarta hemmet

Umeå Energi lanserade i dagarna smarta hem-lösningen Smart Start. Lösningen är baserad på en öppen plattform vilket ger kunden valfrihet i funktioner och innehåll.

– Det är ett väldigt drag kring smarta hem just nu och vi ser många möjligheter att skapa tjänster som ger våra kunder en bekvämare och tryggare vardag. Vår specialistkompetens inom el, värme och bredband innebär att vi tillsammans med lämpliga partners har bra förutsättningar att växa snabbt inom området, säger David Lindström, affärschef Umeå Energi Bredband.

Umeå Energis lösningar för smarta hem är uppbyggda kring den molnbaserade plattformen Connective, som kopplar ihop olika enheter i hemmet för att skapa smarta tjänster. Plattformen är helt protokolloberoende och gör det möjligt för Umeå Energi att jobba fritt med leverantörer som vill erbjuda olika tjänster på plattformen. Umeå Energi arbetar sedan länge på liknande sätt med sitt stadsnät.

– Genom att ha en öppen plattform kan vi smidigt ta in olika tjänsteleverantörer som ger våra kunder möjlighet att välja det smarta hem de vill ha. Det kan till exempel handla om företag som har bra lösningar för larm, säger David Lindström.

Umeå Energis startpaket för smarta hem heter Smart Start och styrs via appen Umeå Energi Hemma. I paketet ingår tre tjänster: larm, smart styrning (till exempel slå på lampor var du än befinner dig) och att mäta apparaters energianvändning.

– Smart Start är enkelt och skalbart. Alla kan använda paketet utan krångel, säger David Lindström.

Läs mer om Smart Start här: http://www.umeaenergi.se/smart-start

Kategorier

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll