Gå direkt till innehåll
Ännu bredare tv-utbud med Viasat i UmeNets supersnabba stadsnät

Pressmeddelande -

Ännu bredare tv-utbud med Viasat i UmeNets supersnabba stadsnät

Nu kan UmeNets alla kunder även välja Viasats kanalutbud via det supersnabba stadsnätet.

– Vi välkomnar ytterligare en leverantör, som gör att vi kan erbjuda en ännu större valfrihet för dig som är kund, säger Mats Berggren, vd för UmeNet.

UmeNet vill ständigt säkerställa att kunderna har tillgång till intressanta tjänster och leverantörer i det öppna stadsnätet. Nu har man tecknat avtal med Viasat, vilket möjliggör ett ännu bredare tv-utbud.

– Vi är väldigt nöjda över samarbetet med Viasat. I det öppna stadsnätet, som vi ansvarat för sedan 1999, ska de som är anslutna känna full frihet och vara trygga med att det utbud de väljer verkligen levereras med högsta kvalitet, säger Mats Berggren.

Viasat är en del av MTG och erbjuder ett stort utbud av egna tv-kanaler såsom Viasat Sport, Viasat Film, dokumentärkanalerna Nature, Explorer, History och Crime, men även tredjepartskanaler från andra tv-leverantörer.

– På Viasat vill vi att så många som möjligt ska kunna se vårt tv-utbud. Vi är riktigt glada över möjligheten att få erbjuda tv via Umeås stadsnät, säger Jonas Karlén, vd Viasat Sverige.

I kanalutbudet som nu tillkommit i nätet finns bland annat Viasat Sport och Viasat Film.

Umeå har Europas snabbaste bredband och för närvarande har 95 procent av Umeåborna tillgång till bredband via det öppna stadsnätet.

För mer information, kontakta:

Mats Berggren, vd Umeå Energi UmeNet AB 070-518 71 28

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Karin Zingmark, presschef Viasat 073-699 25 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44