Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Atea väljer Umeå Energi för driftsäkerhet och hållbarhet

It-koncernen Atea väljer Umeå Energi som leverantör till bolagets nya datacenter i Umeå. Ett starkt skäl till valet av Umeå Energi är behovet av leveranssäkerhet och att Umeå Energi endast säljer el från förnybara energikällor.

– Atea är ledande inom it-infrastruktur och på många sätt även branschledande när det gäller hållbarhet och vi är därför väldigt glada att de väljer oss som leverantör, säger Göran Ernstson, vd Umeå energi.

I och med avtalet är Umeå energi leverantör till flera av Ateas konor samt till bolagets nybyggda högteknologiska datacenter i Umeå. Atea är Nordens och Baltikums ledande leverantör av it-infrastruktur och har i Sverige drygt 30 kontor och 1 900 medarbetare. Atea satsar
målmedvetet på att minska bolagets miljöpåverkan varför valet av Umeå Energi
var naturligt.

– Ateas datacenter i Umeå levererar funktionstjänster inom it till kunder med högt ställda krav runt om i Sverige och just hög leveranssäkerhet, tillsammans med miljöaspekter, var förstås viktiga parametrar i valet av leverantör, säger Jörgen Winqvist, nytillträdd platschef för Ateas Umeå-kontor.

– Framgångsrika företag som Atea ställer med rätta hårda krav på sina leverantörer både vad gäller leveranssäkerhet och miljöpåverkan, så för oss är det en fjäder i hatten att få samarbeta med Atea, säger Göran Ernstson. Det är också ytterligare ett bevis på att vår satsning på att enbart sälja el från förnybara energikällor är rätt väg framåt.

För mer information, kontakta:
Johanna Mattsson, pressansvarig Umeå Energi 070-633 17 07

Göran Ernstson, vd Umeå Energi 070-650 13 97

Jörgen Winqvist, platschef Umeå Atea Sverige, 090-71 28 26 , jorgen.winqvist@atea.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både arbetsmiljö- och miljöcertifierade. 

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material