Gå direkt till innehåll
Energi för tjejer får ny energi

Pressmeddelande -

Energi för tjejer får ny energi

För tolfte året i rad erbjuder Umeå Energi sin uppskattade sommarkurs ”Energi för tjejer”. Kursen som är kostnadsfri vänder sig till tjejer som gått ut årskurs åtta. Målsättningen med veckan är att väcka intresse för en framtida karriär inom energi och teknik samt visa hur arbetet ser ut i praktiken. Årets upplaga har med ett tydligt fokus på personlig utveckling och jämställdhet fått en lite annan inriktning än tidigare år.

– Förra året började vi bredda innehållet i kursen och hade bl a Frida Nevalainen som inspirationsföreläsare. Inslaget var väldigt uppskattat så i år tar vi ytterligare ett steg mot ett mer uttalat fokus på jämställdhet kompletterat med personlig utveckling, säger Helena Botold HR-strateg på Umeå Energi. 

I år har ett samarbete därför inletts med Girls in Sport och Make Equal (tidigare Crossing Boarders) som kommer att hålla i delar av programmet.

– Energi för tjejer är en jätteviktig del i vårt arbete med jämställdhet och mångfald. Energibranschen är en intressant bransch där förändringstakten är hög inom många områden. Men fortfarande har vi en del att jobba på när det gäller könsfördelningen inom tekniska yrken. Vi vill ha fler kvinnliga kollegor helt enkelt, fortsätter Botold.

Kursveckan Energi för tjejer som anordnas under 15-19 augusti är en del i Umeå Energis satsning för att verka för ökad mångfald i energibranschen. Anmälan är öppen till 5 juni.

Läs mer om Energi för tjejer: http://www.umeaenergi.se/energitjejer

Läs mer om Girls in Sport: http://www.girlsinsport.se/svenska/

Läs mer om Make Equal: http://makeequal.se/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energi- och kommunikationsföretag som tillhandahåller framtidssäkrade nät för el och bredband, helt förnyelsebar el från sol, vind och norrländskt vatten samt driftsäker och bekväm värme och kyla. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vår största marknad finns i Umeå men vi har också ett stort antal kunder och samarbetspartners i övriga landet. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 360 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20