Gå direkt till innehåll
Fortsatt hög investeringstakt i infrastruktur i Umeå

Pressmeddelande -

Fortsatt hög investeringstakt i infrastruktur i Umeå

Under den tjälfria perioden arbetar Umeå Energi intensivt med utbyggnad och underhåll av näten för el, fjärrvärme och fjärrkyla samt bredband. Under föregående år uppgick investeringar till ca 190 miljoner och i år är investeringstakten fortsatt hög.

– Tillväxttakten i Umeå är hög och kraven på kapacitet och tillgänglighet i näten ökar ständigt. Samtliga av våra verksamheter är kritiska för samhället. Det är funktioner som helt enkelt måste fungera och eftersom vi löpande har investerat i våra nät har vi en hög leveranssäkerhet. Så ska det fortsätta att vara, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Under sommaren utför Umeå Energi grävarbeten i centrala Umeå med omnejd. På bifogad karta framgår vilka områden som berörs.

Hjälp med ledningsanvisningar vid eget grävarbete

Vid grävarbeten på egen fastighet behöver man veta var de olika ledningar ligger annars är risken för grävskador på kablar stor. På https://www.ledningskollen.se/ som drivs av Post- och telestyrelsen finns information för privatpersoner som ska utföra grävarbeten.

Man kan också kontakta Umeå Energi för hjälp med ledningsanvisningar. Beställer du tjänsten tre dagar i förväg är den kostnadsfri. Vid kortare varsel tar vi ut en avgift. Läs mer om ledningsanvisning här http://www.umeaenergi.se/kundservice/ledningsanvisning

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energi- och kommunikationsföretag som tillhandahåller framtidssäkrade nät för el och bredband, helt förnyelsebar el från sol, vind och norrländskt vatten samt driftsäker och bekväm värme och kyla. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vår största marknad finns i Umeå men vi har också ett stort antal kunder och samarbetspartners i övriga landet. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 370 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll