Gå direkt till innehåll
Från den 1 april ingår samtliga av Umeå Energis laddstationer i Västerbotten i Bees nationella laddnätverk.
Från den 1 april ingår samtliga av Umeå Energis laddstationer i Västerbotten i Bees nationella laddnätverk.

Pressmeddelande -

Fri laddningsperiod när Umeå Energi inleder samarbete med Bee Charging Solutions

Umeå Energi fortsätter att satsa på utbyggnaden av laddplatser i Västerbotten och inleder nu ett partnerskap med Bee Charging Solutions (tidigare Clever Sverige). Bee är idag Sveriges största nätverk för publik laddning. Samarbetet avser tjänster för såväl laddning hemma som arbetsplatsen eller längs vägen på publika laddstationer. Redan idag finns tjänster för hemmaladdning, för företag eller privatperson, tillgängliga.

- Tillsammans med Bee erbjuder vi en helhet där all laddning ingår i samma nätverk oavsett om du laddar hemma, på jobbet eller längs vägen. Det ska vara enkelt att bidra med ett minskat klimatavtryck genom att köra elbil i Västerbotten. Samarbetet med Bee är ytterligare ett kliv i den riktningen, säger Eva Lendic Edlund, vd Umeå Energi Elhandel.

Från den 1 april ingår samtliga av Umeå Energis laddstationer i Västerbotten i Bees nationella laddnätverk. Under övergångsperioden och fram till den 1 april kommer laddningen att vara kostnadsfri på Umeå Energis laddplatser i Västerbotten.

-Förutsättningar för regionens övergång till hållbara transporter är en prioriterad fråga, säger Henrik Bristav, Hållbarhetsstrateg på Umeå Energi. Vi fortsätter nu att tillsammans med Bee arbeta med både privat och publik laddning för att nå vårt mål.

- Vi är glada över Umeå Energis förtroende och att vi nu får möjlighet att bygga ut det publika laddnätverket i norra Sverige. Därmed tar vi ytterligare ett steg i ambitionen att erbjuda det mest relevanta laddnätverket för våra kunder. Tillsammans med Umeå Energi fortsätter vi att driva omställningen till e-mobilitet, säger Fredrik Nordin, CEO på Bee Charging Solutions.

Umeå Energis laddplatser: http://www.umeaenergi.se/el/ladda-elbilen/ladda-langs-vagen

Här kan du läsa mer om våra laddtjänster:

http://www.umeaenergi.se/el/ladda-elbilen

https://bee.se/umea-energi/


Bee Charging Solutions är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige och driver omställningen till e-mobilitet framåt genom att utveckla framtidens laddlösningar. Vi har Sveriges största publika laddnätverk och erbjuder kundanpassade laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Bee samarbetar även med flera

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll