Gå direkt till innehåll
Fritt Wi-Fi i centrum under invigningsveckan

Pressmeddelande -

Fritt Wi-Fi i centrum under invigningsveckan

I samband med invigningen av kulturhuvudstadsåret surfar man gratis dygnet runt inom centrumkärnan under perioden 27 januari till och med 2 februari. Satsningen görs av Umeå Energis dotterbolag UmeNet tillsammans med Umeå kommun och Umeå2014, allt för att gemensamt bidra till en bra start av Umeås år som kulturhuvudstad.

– Det känns bra att vara med och göra invigningen till en fantastisk upplevelse för alla som besöker evenemangen och samtidigt kunna visa upp Umeå som en stad i framkant för hitresta gäster, säger Mats Berggren, vd för Umeå Energis UmeNet.

Det trådlösa nätverket ”City of Umea” öppnades under 2013 och ger möjlighet att surfa fritt 15 min per dygn inom centrum, men nu släpper man nättillgången helt fri dygnet runt under hela veckan. Förutom det fria surfandet ger nätverket direkt tillgång till portalen City Information som innehåller information om staden Umeå, utbud och aktuella evenemang.

– Samarbetet med UmeNet gör att vi enkelt kan nå ut med information till våra besökare, dessutom ger tillgången till internet alla möjlighet att vara ännu mera deltagande och medskapande under invigningshelgen, säger Dan Vähä, administrativ chef för Umeå2014.

Antalet besökare under invigningen väntas bli uppemot 50 000 personer vilket innebär att belastningen på nätet periodvis kan bli extremt hård, med minskad hastighet som en naturlig följd.

– Vi förbereder oss nu för detta genom att förstärka nätet runt Rådhusesplanaden för att kunna hålla uppe kapaciteten så mycket som möjligt, säger Mats Berggren.

Förutom att underlätta för besökare så avlastar också det trådlösa nätverket mobilnätet under veckan vilket bidrar till ökad säkerhet och bekvämlighet.

Så här gör du för att använda nätverket ”City of Umea” under invigningshelgen:

1. Sök nätverk i din dator, surfplatta eller mobiltelefon – välj ”City of Umea”.

2. Välj ”City Information” och fortsätt att surfa på kommunens sidor eller välj ”Gå Online” för att fritt kunna surfa på hela internet.

3. Om du valt att gå online: välj ”Cloud Free WiFi”

4. Godkänn användarvillkoren eller registrera dig som användare, om du saknar konto.

5. Du surfar fritt på nätet under tiden 27 januari–2 februari 2014.

Första gången du loggar in måste du ange dina uppgifter eftersom datainspektionslagen kräver det.

Umeå Energis stadsnät UmeNet ger Umeåborna ett av västvärldens snabbaste bredband och prisades under 2013 som Årets Operatör och Årets Stadsnät.

För mer information, kontakta:

Johanna Mattsson, kommunikatör Umeå Energi, 070-633 17 07

Mats Berggren, vd Umeå Energi UmeNet AB, 070-518 71 28

Dan Vähä, administrativ chef Umeå2014, 070-665 45 60

.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är Umeåbornas eget energibolag. Vi vill skapa en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. All el vi säljer är 100 procent förnybar och vi erbjuder bekväm och klimatvänlig fjärrvärme och fjärrkyla. Tack vare vårt bredbandsnät UmeNet har Umeå ett av västvärldens snabbaste bredband och är en av världens mest uppkopplade städer. Vi är 340 medarbetare, har 58 000 privat- och företagskunder och omsätter 1,6 miljarder kronor. Vår verksamhet är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20

Relaterat innehåll