Gå direkt till innehåll
Konkurrensverkets utredning nedlagd

Pressmeddelande -

Konkurrensverkets utredning nedlagd

Den utredning som rörde misstankar om otillåtet anbudssamarbete som Konkurrensverket inledde under hösten 2014 har nu avslutats.  Utredningen har visat att det inte förekommit några otillåtna kontakter i samband med den aktuella upphandlingen och ärendet är därför nedlagt.

– Vi välkomnar granskningar generellt och som offentligt bolag ska vi tåla en genomlysning av verksamheten, säger Göran Ernstson vd Umeå Energi.  Umeå Energi har väl genomarbetade rutiner och vi är trygga i vårt arbetssätt så jag har inte sett någon anledning till oro under processen, fortsätter han.

Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material