Gå direkt till innehåll
Maria Bolin Anvill tillträder september 2019 som vd för Utvecklingsklustret Energi AB.
Maria Bolin Anvill tillträder september 2019 som vd för Utvecklingsklustret Energi AB.

Pressmeddelande -

Maria Bolin Anvill ny vd för digital energisatsning

Umeå Energi har tillsammans med Öresundskraft, Jämtkraft, Jönköping Energi och Tekniska verken bildat Utvecklingskluster Energi AB. I september tillträder Maria Bolin Anvill som ny vd för bolaget. Samverkan mellan de fem regionala energibolagen inleddes för cirka ett år sen och efter årsskiftet bildades Utvecklingsklustret Energi AB.

Styrelseordförande i Utvecklingsklustret Energi AB är Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi, och nyrekryterad vd är Maria Bolin Anvill, idag vd på företagsinkubatorn Lead med koppling till Linköpings universitet. Maria har en forskarbakgrund och har bland annat också varit affärsområdeschef på innovationsavdelningen Sectra.

Syftet med Utvecklingsklustret Energi AB är att tillsammans möta framtidens utmaningar inom digitalisering och göra det enkelt och attraktivt med hållbar energianvändning. Kunderna ska på ett smidigt sätt få en överblick över och kunna påverka hur de kan leva mer hållbart.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Maria, säger Fridolf Eskilsson, styrelseordförande för Utvecklingsklustret Energi AB. Hon har såväl bred erfarenhet som gedigen kompetens att leda bolaget. Vi vill vara i täten av utvecklingen mot nya digitala tjänster inom energibranschen. Utvecklingskluster Energi är en strategisk satsning för att snabbare kunna erbjuda innovativa energitjänster som hjälper våra kunder att leva mer hållbart, fortsätter Eskilsson.

– Jag ser verkligen fram emot att leda arbetet inom Utvecklingsklustret Energi AB, säger Maria Bolin Anvill, som tillträder tjänsten som vd i september. Energibranschen är oerhört spännande och under stor förändring vilket gör att vi kommer behöva samarbeta snabbt och agilt med utveckling av både teknik och affärsmodeller.

– Genom samverkan med andra energibolag tar vi tillvara våra kompetenser, ökar utvecklingstakten och delar riskerna. Målsättningen är att snabbare utveckla nya användarvänliga lösningar i kundnära affärsmodeller som levererar nytta med stor hänsyn till miljön, säger Mårten Henriksson, vd Umeå Energi AB.

Utvecklingsklustret Energi AB har sitt huvudkontor i Linköping. Inom bolaget finns, förutom satsningen på en digital kundplattform, även ett delägarskap i Power2U som utvecklar energioptimeringstjänster för fastighetsbranschen https://www.power2u.se/.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

För mer information, kontakta:

Maria Bolin Anvill, tillträdande vd Utvecklingsklustret Energi AB, 076-231 27 12
Mårten Henriksson, vd och koncernchef Umeå Energi AB, 070-682 23 17
Sofia Alfredsson, presskontakt Umeå Energi AB, 070-633 22 13

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Mårten Henriksson

Mårten Henriksson

Affärsutvecklare Grön infrastrukturell omställning 070-682 23 17

Relaterat innehåll