Följ Umeå Energi

Nu har 56 000 elmätare i Umeåregionen bytts ut

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2009 08:00 CEST

Från och med 1 juli är elbolagen skyldiga att redovisa kundernas elförbrukning månadsvis. För att hantera det på ett så smidigt sätt som möjligt har Umeå Energi bytt ut alla gamla elmätare mot nya fjärravlästa.
- Fördelarna är många. Kunderna slipper de preliminära fakturorna och kan lättare följa sin elförbrukning, säger Elisabeth Löfgren, chef för kundservice på Umeå Energi.


Det gigantiska projektet har tagit två och ett halvt år att genomföra och inneburit stora utmaningar för Umeå Energis montörer och tekniker. Nu är det i mål och 56 000 kunder har därmed fått fjärravlästa mätare.

- Via kundsidorna på vår webbplats kan kunden följa sin förbrukning månad för månad och se om eventuella besparingsinsatser ger resultat. Ger det något att ha hallampan släckt? Tjänar jag på att dra ned på duschandet? Sådana saker, berättar Elisabeth Löfgren.

100 procent av Umeå Energis kunder har fått nya elmätare, men fortfarande är det 2 till 3 procent av mätarna som inte kommunicerar som de ska.

- Det är kommunikationen mellan vissa mätare och vår avläsningscentral som störs, ibland av 3G-master, ibland av andra orsaker som vi inte kunnat räkna med på förhand. Vi arbetar dock intensivt med att avhjälpa problemen och till hösten räknar vi med att all fjärravläsning ska fungera som planerat, säger Elisabeth Löfgren.

För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi 070-650 13 97
Elisabeth Löfgren, chef, kundservice, Umeå Energi 070-570 80 41