Gå direkt till innehåll
Nu öppnar Umeå Energicentrum för sommaren

Pressmeddelande -

Nu öppnar Umeå Energicentrum för sommaren

På onsdag öppnar Umeå Energicentrum i Klabböle – ett av sommar-Umeås populäraste besöksmål. Det natursköna området brukar locka runt 25 000 besökare varje sommar och erbjuder bland annat fina picknickytor, äventyrslekpark, återvinnings- och experimentverkstäder, bildutställning och kraftmuseum. Dessutom anordnar Umeå Energi rikligt med guidade turer, traditionellt midsommarfirande och evenemanget Kraftskivan (som avslutar säsongen 20 augusti).

– Sommarens program är till och med lite bredare än tidigare, så vi har mycket roligt att erbjuda besökarna. Nu håller vi bara tummarna för bra väder, säger Katarina Lindgren, som ansvarar för Umeå Energicentrum på Umeå Energi.

Umeå Energicentrum kommer att ha öppet varje dag 10-17 fram till den 20 augusti. Gratis guidade turer ordnas varje heltimme hela sommaren. Alla övriga aktiviteter och evenemang är också kostnadsfria.

Det traditionella midsommarfirandet är en stor folkfest som drar 1 500 till 5 000 besökare varje sommar. På programmet finns allt som hör till: plocka blommor, klä och dansa runt stången, sjunga allsång och lyssna på spelmansorkester.

Sommarens andra stora event är Kraftskivan, som har arrangerats varje år sedan 1999 och bland annat bjudit på artister som Sean Banan och Linda Bengtzing. Årets program för Kraftskivan är fullmatat med roliga aktiviteter och uppträdanden, som passar hela familjen. För musiken i år står Dollystyle, Idol-profilerna Rebecka Karlsson och Charlie Grönwall, husbandet Månsson All Stars med Jan Johansen samt Umeåakterna Halm och Wolfman. Dessutom blir det barnshow med Smultron och sång, uppträdande av Umeå Cheerleadingförening samt aktiviteter med Björklöven, Udominate och Change The Game, som ska inspirera barn och unga att röra på sig.

Läs mer om sommarens program här:
http://www.umeaenergi.se/om-oss/umea-energicentrum/se-och-gora/sommarens-schema-pa-umea-energicentrum

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett väl sammanhållet energi- och kommunikationsföretag. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi erbjuder 100 % förnybar el, ett framtidssäkrat nät för el och bredband samt driftsäker, bekväm fjärrvärme och fjärrkyla. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 390 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade. umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll