Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu tas vindkraftsparken i Håcksta i drift

Fredag den 27 februari tas Umeå Energis vindkraftspark i Håcksta, 15 kilometer nordost om Hudiksvall, i skarp drift. Parkens fem snurror kommer att producera 25 GWh el per år, vilket motsvarar hushållsel för cirka 5 000 villor årligen. En officiell invigning av parken äger rum torsdag den 23 april.

- Vindkraftsverken ska gå 120 timmar i provdrift utan fel innan vi tar dem i skarp drift. Den 27 februari har vi kört alla provtimmar och kan därför gå i drift ett par veckor före utsatt tid, berättar Lars C Johansson, projektledare för Umeå Energi.

De fem tornen, som är 80 meter höga, har vardera en effekt på 2 MW och kommer att producera el som motsvarar en förbrukning för cirka 5 000 villor per år.

- Vi är glada att vi nu kan ta Håcksta i drift, säger Anders Hjalmarsson, vd för Umeå Energi Elhandel. Vindkraften spelar en viktig roll i vår satsning på förnybar energi och under 2009 kommer vi att driftsätta ytterligare två vindkraftsparker. Men vi gör även stora investeringar i biobränslebaserad fjärrvärme och elproduktion via kraftvärme-verket Dåva 2 utanför Umeå samt tittar på möjligheten att sätta upp laddstationer för elbilar längs Norrlandskusten.

För mer information, kontakta:
Anders Hjalmarsson, vd Umeå Energi Elhandel AB, 070-556 39 05
Lars C Johansson, projektledare Umeå Energi, 070-517 39 61
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi, 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44