Gå direkt till innehåll
Ny IT-chef på Umeå Energi

Pressmeddelande -

Ny IT-chef på Umeå Energi

Den 13 april tillträdde Magnus Torrkulla tjänsten som IT-chef på Umeå Energi. Magnus kommer närmast från en tjänst som projektledare på IT-företaget Cinnober där han arbetat sen år 2012. Innan dess arbetade han som utvecklingsansvarig på investmentbankerna Nomura och Lehman Brothers.

– Mitt hjärta klappar starkt för Umeå och Västerbotten. Det känns därför extra roligt att arbeta i ett genuint Umeåföretag. Umeå Energis satsningar på IT som drivande faktor i affärsverksamheten har varit mycket framgångsrika. Den andan vill jag föra vidare och fortsätta säkra att företaget har det som krävs för att vara konkurrenskraftigt och i framkant, säger Magnus Torrkulla.

– Vi är mycket glada över att Magnus sökt sig till oss. Hans gedigna erfarenhet av att arbeta med IT- och utvecklingsfrågor inom bank- och finansbranschen kommer att vara mycket värdefulla för oss, säger Karin Hedlund, administrativ chef på Umeå Energi.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Presskontakt

Karin Hedlund

Karin Hedlund

Vice vd & CFO Umeå Energi AB 070-582 77 90