Gå direkt till innehåll
Ny snabbladdare för elfordon i Storuman

Pressmeddelande -

Ny snabbladdare för elfordon i Storuman

Nu på fredag inviger Umeå Energi en nya snabbladdare för elfordon i samarbete med Storuman kommun och OKQ8 i Storuman.Snabbladdaren som är placerad vid OK/Q8 har tre laddplatser är en del av Umeå Energi satsning på utbyggnad av laddinfrastruktur i stad och inland.

– Möjlighet att ladda elfordon är efterfrågad av både boende i Storuman och genomresande. Laddstationen är en del av vår strategi att möjliggöra längre körsträckor för elfordon genom att bygga laddinfrastruktur från kust till inland i regionen, säger Henrik Bristav, hållbarhetsstrateg på Umeå Energi.

Laddplatserna i Storuman ingår i SiSL-projektet och har medfinansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF) samt Klimatklivet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett väl sammanhållet energi- och kommunikationsföretag. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi erbjuder 100 % förnybar el, ett framtidssäkrat nät för el och bredband samt driftsäker, bekväm fjärrvärme och fjärrkyla. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 390 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade. umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20

Relaterat innehåll