Gå direkt till innehåll
Ny vd för Umeå Energi Elhandel

Pressmeddelande -

Ny vd för Umeå Energi Elhandel

Den 29 april tillträdde Eva Lendic Edlund tjänsten som vd för Umeå Energis affärsområde Elhandel.  Eva kommer närmast från Telge Energi där hon arbetat sen år 2000, senast som Säljchef och innan dess som Affärsområdeschef.

– Umeå Energi har starka värderingar som stämmer väl överens med mina egna. Det tillsammans med ett tydligt ställningstagande och en stark vilja att jobba både kundorienterat och hållbart är anledningen till att jag valde Umeå Energi, säger Eva Lendic Edlund.

– Jag kommer att lägga fokus på att stärka våra kundrelationer genom att fortsätta utvecklingen av
produkter och tjänster. Som elkund köper man mer än bara el. Genom att välja förnyelsebar energi kan man göra skillnad och vara delaktig i att skapa en hållbar framtid, fortsätter hon.

– Eva har gedigen branscherfarenhet och ett stort intresse för kund- och hållbarhetsfrågor vilket
passar Umeå Energi bra. Jag är övertygad om att hon kommer att kunna tillföra mycket inom flera områden, säger Göran Ernstson, Vd Umeå Energi.

Om att lämna Södertälje för Umeå säger Eva:
– Umeå är en härlig stad med mycket driv och framåtanda. Det ska bli spännande att lära känna den.


 

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät UmeNet är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44