Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Öppet och fritt WiFi på T3 Center

Umeå Energi UmeNet och Umeåbaserade T3 erbjuder nu i samarbete ett öppet trådlöst bredband i T3 Center som arenabesökarna kan använda utan kostnad. Därmed löser man problemet med trådlös internetaccess som tidigare funnits i arenan. 

Umeå Energis dotterbolag UmeNet har byggt upp den trådlösa WiFi-strukturen ”City of Umea” som har placerat Umeå på kartan som en av världens mest uppkopplade städer. ”City of Umea” täcker stora delar av centrumkärnan och ett flertal platser där många människor rör sig. Under hösten har man nu tillsammans med T3 också byggt ett kraftfullt WiFi på T3 Center.

- Arbetet med att göra Umeå uppkopplat har pågått sen 1994 så vi firar 20-års jubileum i år, säger Mats Berggren, VD Umeå Energi UmeNet. Det känns mycket bra att nu kunna erbjuda en trådlös uppkoppling även i T3 Center. Vi vet att det är många som är där på matcher och träningar för att se bra ishockey spelas, fortsätter Berggren.

- Jätteroligt, nu kan besökare och journalister surfa gratis på ett rejält bredband i T3 Center.  Det här är resultatet av ett mycket framgångsrikt samarbete mellan oss och Umeå Energi UmeNet, säger T3:s VD Johan Hellström. 

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100% förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät UmeNet är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 300 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade. Läs mer på www.umeaenergi.se

T3 är den norrländska fiberspecialisten som levererar rejäla bredband och telefonitjänster. Det betyder att du aldrig behöver känna dig begränsad och helt enkelt kan göra allt du vill - samtidigt.

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll