Gå direkt till innehåll
På söndag bjuder Umeå Energi på folklig sommarfest för femtonde året i rad – nu med Sean Banan

Pressmeddelande -

På söndag bjuder Umeå Energi på folklig sommarfest för femtonde året i rad – nu med Sean Banan

Den viktigaste skillnaden mellan ett stort internationellt energibolag och det som ägs lokalt är att det lokala företaget har hjärtat nära sina ägare och kunder. Det är det som gör att Umeå Energi år efter år bjuder på en stor familjefest i den historiska och natursköna miljön i Klabböle. På söndag, 18 augusti, är det för femtonde gången på raken dags för gratisnöjet Kraftskivan på Umeå Energicentrum. Om vädergudarna är vänliga finns det möjligheter till publikrekord.

Den mest kända artisten på årets Kraftskiva är nämligen Sean Banan och han har som bekant många entusiastiska fans, framförallt i de lägre åldrarna. Sean Banan, som egentligen heter Sina Samadi, har tidigare medverkat i en rad olika tv-program, från Sommarkrysset och Let’s Dance till Cirkus Möller och Äntligen fredag. Allra mest känd ute i stugorna blev han när han 2012 tävlade i Melodifestivalen med låten "Sean den förste Banan”, som också är titeln på Sean Banans debutalbum. Han gick även till final i Melodifestivalen 2013, med bidraget "Copacabanana" och har haft en hektisk sommar med fler än 20 spelningar i Sverige, Norge och Finland. På söndag gör han årets enda framträdande i Umeå.

Kraftskivan bjuder Umeåborna på mycket mera än Sean Banans show. Precis som i fjol har alla kunnat vara med och bestämma om folkfestens innehåll, exempelvis vilken lokal artist som ska uppträda. I omröstningen, som skett via Facebook, levererades fler än 3 000 röster och flest fick Umeåartisten Queenfish & Other tales. Bakom artistnamnet finns musikern och kompositören Ewa Wikström som alltså får spela på en grönskande hemmaplan på söndag.

Singer-songwritern och musikern Ewa Wikström startade sin karriär som trummis i ett band. Hon fortsatte sedan som körsångerska runtom i Sverige för att sedan testa på gatumusikerlivet i Spanien. Hon beskriver sin musik som en fusion mellan indie och vissång. Hennes första fullängdsalbum ”Landing” släpptes nyligen.

– Det känns fantastiskt att folk vill ha mig på detta event! Vi utlovar en magisk stund i sensommargräset, säger Ewa Wikström.

Speciellt för alla mellan tre och tio år framträder sångerskan och programledaren Sandra Dahlberg och hennes kollega Mathias Sing som ”Prinsessan Sandra & Prinskörven” i en fartfylld interaktiv föreställning.

Det blir även hisnande experiment med Patrik Norqvist – universitetslektorn som över en natt blev hela svenska folkets vardagsfysiker genom sin medverkan i Filip och Fredriks TV-show ”Boston Tea Party”.

Skuggteatern bjuder på så kallad improshow – en improviserad föreställning som tar pulsen på vår samtid, aktuella ämnen står i fokus, ofta det som hänt samma dag, den rör sig snabbt mellan olika popkulturella uttryck, med mycket humor, publikmedverkan och musik.

Folkfesten Kraftskivan har arrangerats av Umeå Energi på Umeå Energicentrum i Klabböle varje sommar sedan 1999 och brukar alltid locka tusentals besökare.

– Det är viktigt för oss, som ett nyttigt bolag som ägs av Umeåborna själva, att bjuda alla som bor i stan på något mer än de dagliga leveranserna av el från förnybara källor, fjärrvärme och bredband, kommenterar Umeå Energis vd Göran Ernstson.

Program, Kraftskivan, Umeå Energicentrum, söndag 18 augusti 2013.

13.00  Välkomna!

13.15  Umeåbornas val av lokal artist: Queenfish & Other tales

13.50  Improvisationsteater med Skuggteatern

14.30  Göran Ernstson, vd Umeå Energi

14.45  Patrik Norqvist

15.20  Prinsessan Sandra & Prinskörven

16.00  Sean Banan

17.00  Tack för i år! 

(OBS tiderna är preliminära och kan komma att justeras).

…………………………………………………………………………………………….................

För mer information, kontakta:

Katarina Lindgren, projektledare Umeå Energi 070-514 66 27

Sofia Alfredsson, kommunikatör Umeå Energi 070-633 22 13

Ewa Wikström, musiker 070-044 41 29

.……………………………………………………………………………………………………...........

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44