Gå direkt till innehåll
Post- och Telestyrelsens generaldirektör till UmeNet

Pressmeddelande -

Post- och Telestyrelsens generaldirektör till UmeNet

Den 15 mars besöker Post- och Telestyrelsens generaldirektör Göran Marby Umeå Energis dotterbolag UmeNet.
– Vi vill visa hur långt vi har kommit och visa hur viktigt det är för samhällsutvecklingen att fortsätta bygga ut öppna stadsnät, säger Mats Berggren, vd för UmeNet.

UmeNet ger Umeåborna västvärldens snabbaste bredband och den 14 februari utsågs företaget till Årets operatör vid Telekomgalan i Stockholm. Nu kommer generaldirektör Göran Marby från Post- och Telestyrelsen, PTS, på besök.

– Vi är glada över att han har valt att komma till oss. Vi är stolta i Umeå och har mycket bra att visa upp. Det många städer strävar efter att åstadkomma har vi redan genomfört, säger Mats Berggren.

Syftet med besöket är att öka Post- och Telestyrelsens förståelse för den betydelse bredbandet har för samhällsutvecklingen, framför allt i glesbygd. Det är också viktigt att visa att aktörerna på marknaden behöver engagemang även från offentliga parter för att bibehålla utvecklingen.

– Det krävs statliga eller europeiska bidragsmedel för att dra fiber till de platser som saknar det i dag. Annars hamnar vi i en situation där vi får ett utanförskap, och verksamheter och individer måste flytta för att kunna fortsätta utvecklas. Det är ett scenario vi inte vill se, säger Mats Berggren.

Under Göran Marbys besök i Umeå ska Mats Berggren presentera UmeNets stadsnätsverksamhet.

– Vi vill visa att öppna stadsnät ger en sund konkurrens som gynnar slutkunden och att det enbart är med stadsnätens öppna strukturer som vi kommer kunna bära ut framtida samhällstjänster på ett effektivt sätt, säger Mats Berggren.

För mer information, kontakta:

Mats Berggren, vd UmeNet Umeå Energi 070-5187128
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats