Gå direkt till innehåll
Laddstationen i Umeå är utrustad med två 350 kW-laddare med sammanlagt fyra laddpunkter. Laddar fler samtidigt vid samma laddare blir det 175kW per laddpunkt.
Laddstationen i Umeå är utrustad med två 350 kW-laddare med sammanlagt fyra laddpunkter. Laddar fler samtidigt vid samma laddare blir det 175kW per laddpunkt.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av Umeås första publika laddstation för tunga fordon

Torsdag 14 december klockan 10.30 invigs Umeås första publika laddstation för tunga fordon vid Godsvägen på Västerslätt. Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg är då på plats och inviger stationen. Under invigningen testas stationen av ett antal tunga fordon, vilket ger bra bildmöjligheter.

Projektet, som är en regional elektrifieringspilot finansierat av Energimyndigheten, syftar till att påskynda elektrifieringen av godstransporter i Sverige. Laddstationen i Umeå är utrustad med två 350 kW-laddare med sammanlagt fyra laddpunkter. Laddar fler samtidigt vid samma laddare blir det 175kW per laddpunkt.

– Det här är en av flera insatser som tillsammans ska möjliggöra att vi når Umeå kommuns klimatmål, förklarar Lars Mikaelsson, Umeå Energi, som driver projektet tillsammans med BioFuel Region och INAB.

Representanter för de samarbetande bolagen finns på plats under invigningen, som inte kräver någon föranmälan. Karta som visar var laddstationen ligger finns bifogad. Om du är osäker: sikta mot Martin & Servera.

Efter invigningen väntar lunch till självkostnadspris på Kummin klockan 11.15 och sedan erfarenhetsutbyte på Nolia med bland andra BioFuel Region, Lule Building Systems, SCA och Gods Transport Service. Media är välkommen att delta och till det programmet krävs föranmälan. För anmälan och mer information om det: klicka här

För mer information

Lars Mikaelsson
Leveransledare, Innovation och transformativ utveckling, Umeå Energi
090-16 01 66
070-559 39 58
lars.mikaelsson@umeaenergi.se

Anna-Clara Fridén
Kommunikationschef, INAB
090-16 68 14
070-675 13 97
anna-clara.friden@umea.se

Johan Lagrelius
Projektledare, BioFuel Region
070-345 25 56
johan.lagrelius@biofuelregion.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats