Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekordstort intresse för energikurs för tjejer

Energibranschen har länge haft svårt att locka tjejer, men på Umeå Energi har man under flera år sett en uppåtgående trend för kursen Teknik för tjejer.

- Vi skulle helst ha fler kurser hos oss för att kunna ta emot alla, men det är tyvärr inte möjligt i dagsläget, säger Johanna Westerberg.

Umeå Energi har anordnat kursen sedan 2003 och den brukar vara populär bland deltagarna.

- Vid utvärderingarna brukar många skriva att kursen överträffat deras förväntningar, säger Johanna Westerberg.

Under veckan får tjejerna bland annat klättra upp i ett vindkraftsverk, gå en guidad tur på Umeå Energicentrum i Klabböle, köra grävmaskin, göra ett studiebesök på kraftvärmeverket Dåva och träffa studenter på universitetet som studerar olika energi- och teknikprogram.

- Vi har en hel del praktiska inslag där tjejerna får pröva på mycket själva, säger Johanna Westerberg. Det blir roligare på det sättet, mer konkret än om vi bara skulle fokusera på teori.

För mer information, kontakta:
Johanna Westerberg, projektledare Umeå Energi, 090-16 02 32
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44