Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Samarbete ska göra det enklare för Umeåborna att ladda elbilen

När fler elbilsladdare behöver installeras hos både privatpersoner och företag inleder Umeå Energi ett nytt samarbete med en av Sveriges största laddoperatörer: Eways. Det lokala partnerskapet ska möta kundernas behov genom trygga och flexibla lösningar.

Många byter till elbilar
Idag utgör laddbara bilar sju procent av personbilarna i Sverige men redan om tio år beräknas hälften av personbilsflottan vara elektrifierad. Utvecklingen går fortare än prognoser förutspår och elbilsladdning blir en allt viktigare tjänst i samhället.

-När det säljs fler elbilar behöver vi möta upp den positiva utvecklingen. Det ska vara enkelt för privatpersoner, företag och fastighetsägare att bidra med minskat klimatavtryck, till exempel genom möjligheten att ladda sitt fordon, säger Pelle Holmström, affärsutvecklare, Umeå Energi.

  Hållbara och flexibla lösningar
  För Umeå Energi är det avgörande att arbeta tillsammans med en partner vars verksamhet stämmer väl överens med den egna ambitionen om hållbar utveckling. Eways har bred kompetens inom elektrifiering och tar tydligt avstamp i omställningen för fossilfri transport.

  Tillsammans med Eways erbjuder Umeå Energi ett brett utbud av tjänster som förväntas möta kundernas efterfrågan. I sortimentet finns kompletta paket för nyckelfärdig installation av laddbox, tillbehör och övrig laddutrustning samt olika betallösningar.

  -Kundernas behov och förutsättningar kan se väldigt olika ut, och variera över tid. Det finns ingen lösning som passar alla. Tack vare det nya samarbetet med Eways kan vi nu tillgodose de allra flesta behov, vilket känns väldigt bra, säger Pelle Holmström.

   Lokalt samarbete
   Eways är en av Sveriges största laddoperatörer och har hela 17 000 uppkopplade laddpunkter. Med ett lokalt kontor i Umeå finns Eways tillgängliga för både samarbetspartners och kunder, något som skapar både trygghet och möjligheter.

   -Vi är glada över samarbetet med ett lokalt bolag som tar stort samhällsansvar och ser mycket fram emot att möta Umeås invånare, säger Joakim Cederquist, kundansvarig Västerbottens län, Eways.

    Tillsammans för regionens utveckling
    Umeå Energi har ett centralt uppdrag för att möjliggöra den omställning och tillväxt som Umeåregionen står inför. En viktig del av samhällsutvecklingen är tillgången på smarta energi- och kommunikationslösningar. Genom samarbeten och partnerskap kan vi tillsammans kraftsamla för att skapa en hållbar region för medborgare, näringsliv och besökare.

    Mer information

    Se hela utbudet av laddboxar och tillbehör för privatpersoner här

    Företag och fastighetsägare välkomnas att ta kontakt för dialog kring rätt lösning - foretag@umeaenergi.se, 090-16 00 21.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

    Kontakter

    Olov Hjärtström Baudin

    Olov Hjärtström Baudin

    Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats