Gå direkt till innehåll
Silver till Umeå Energi vid en av världens mest kända reklamtävlingar

Pressmeddelande -

Silver till Umeå Energi vid en av världens mest kända reklamtävlingar

Umeå Energis film Living with lag tog silver i reklamtävlingen Clio, en silverplats man delar med varumärken som Pampers, Volkswagen, Nike och Honda.
– Det är häftigt att Living with lag fungerar så bra runt om i hela världen. Nu har filmen visats drygt 5,5 miljoner gånger sedan i april och alla som har sett den vet att i Umeå har vi bra uppkoppling, det värmer Umeåhjärtat, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi.

Clio Awards är en av världens främsta internationella reklamtävlingar och juryn består av branschfolk. Att lyckas kamma hem ett silver där är få varumärken förunnat.

– Vi är förstås otroligt stolta över det här priset, säger Mats Berggren, vd på ume.net. Vi är också stolta över att vi på ume.net faktiskt kan erbjuda Umeåborna ett av världens bästa och snabbaste nät, helt utan fördröjning eller lagg!

I filmen Living with lag låter Umeå Energis bredbandsbolag ume.net några studenter testa att leva med samma fördröjning i verkligheten som en långsam internetuppkoppling innebär. För att illustrera detta fick testpersonerna utföra olika vardagssysslor med ett par specialbyggda Oculus Rift-spelglasögon där man kunde skapa en fördröjning av det man ser.

Living with lag producerades av reklambyrån ANR.BBDO Stockholm och produktionsbolaget Stopp på uppdrag av Umeå Energi.

Läs mer:

Clio Awards: http://www.clioawards.com/winners/2014/branded_entertainment/?awd=3&cat=all&cmp=all

Info om Clio Awards: http://en.wikipedia.org/wiki/Clio_Awards

För mer information kontakta:

Mats Berggren, vd ume.net 070-518 71 28
Agneta Filén, marknadschef Umeå Energi 070-299 90 89
Johanna Mattsson, pressansvarig Umeå Energi 070-633 17 07

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll