Gå direkt till innehåll
Lekparken på Umeå Energicentrum
Lekparken på Umeå Energicentrum

Pressmeddelande -

Sommarkul på Umeå Energicentrum

Den 17 juni öppnar Umeå Energicentrum i Klabböle, ett av sommar-Umeås populäraste besöksmål. Programmet har anpassats för att minska smittspridningen av corona, men det finns fortfarande mycket kul att se fram emot för besökarna, till exempel utomhusgympa med Iksu, bokbuss, Skoj på hoj, nya utomhusexperiment och en elbilbana för mindre barn.

Natursköna Umeå Energicentrum brukar locka runt 25 000 besökare varje sommar. Med fina picknickytor, äventyrslekpark, återvinnings- och experimentverkstäder, bildutställning och kraftmuseum är det ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. För de som vill veta mer om energi och områdets historia anordnar Umeå Energi guidade turer.

Den här sommaren blir annorlunda på Umeå Energicentrum på grund av coronapandemin. De två största evenemangen, Kraftskivan och det traditionella midsommarfirandet, är inställda och större delen av verksamheten kommer därför också att äga rum utomhus.

– Vi har gjort en riskanalys och sett över hela verksamheten utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Trots att allt inte är som vanligt kan vi ändå erbjuda en grön och skön plats med aktiviteter som uppmuntrar till energi och rörelseglädje, säger Katarina Lindgren Weibring, marknadsförare och verksamhetsansvarig för Energicentrum på Umeå Energi.

En hel del kommer besökarna ändå att känna igen. Som till exempel Iksus populära utomhusgympa, biblioteksbussen och cykelaktiviteten Skoj på hoj som arrangeras i samarbete med Umeå Orienteringsklubb. Dessutom blir det flera roliga nyheter, däribland en ny elbilbana och fågelholkar – med handsprit intill varje – i parken. Bilbanan vänder sig till barn i åldrarna 3 till 8 år och knyter på ett pedagogiskt sätt an till Umeå Energis syn på hållbarhet.

– Vi arbetar för fullt med att skapa fler utomhusaktiviteter, som är säkra och där smittrisken är minimerad, säger Katarina Lindgren Weibring.

Energicentrum har öppet varje dag mellan 10 och 17, från den 17 juni till den 23 augusti. Umeå Energis webb uppdateras löpande med information om vad som händer där.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll