Gå direkt till innehåll
Sommarnytt på Umeå Energicentrum: Folkpark, allsång och skaparverkstad

Pressmeddelande -

Sommarnytt på Umeå Energicentrum: Folkpark, allsång och skaparverkstad

– I sommar kommer vi att kunna bjuda på ett ännu bättre utflyktsmål, för dig som finns här i Umeåregionen, säger Umeå Energis projektledare Katarina Lindgren.

Hon öppnar snart dörrarna till Umeå Energicentrum i Klabböle, där framförallt barnen får mycket nytt att roa sig med. Men även vuxna i alla åldrar hittar upplevelser – exempelvis en nostalgisk Folkets Park med 60-talsmusikal och allsång fem söndagar är årets största nyheter. Ja, förutom barnens nya lekäventyr på våningen ovanför Kafé Maskinisten: där du från och med måndag hittar en inspirerande återvinningsverkstad!

Umeå Energicentrum fräschades upp inför sommaren 2009, att det bakom i stort sett allt på området finns det sedan dess en ekologisk tanke. I fjol sattes även en solcellspanel och ett vindkraftsverk i miniatyr upp – allt för att på ett roligt och pedagogiskt sätt beskriva Umeå Energis förnybara verksamhet.

­– I år är det ännu fler nyheter, säger Katarina Lindgren, projektledare på Umeå Energi.

– Jag är särskilt stolt över att välkomna alla barn från 4–5 år och uppåt till en kul återvinningsverkstad, där alla får skapa efter olika teman och förvandla återvunnet skräp och annat till spännande uppfinningar och konstverk.

– Du kliver först in i björkrummet där uppfinningsrikedomen och skaparglädjen ska studsa mellan väggarna. I nästa rum möts du av sol, vind och vatten och kan åka båt eller köpa ekologiska leksaker.

Återvinningsverkstaden hittar du en trappa upp ovanför Kafé Maskinisten, som i år har ny arrendator.

– Det är Brännlands Wärdshus som ansvarar för serveringen av både hembakt fikabröd, mumsiga mackor och varma och kalla maträtter – allt med lokalproducerat och ekologiskt som ledstjärnor. Vi lovar att det finns goda skäl att åka ut hit till Klabböle, oavsett hur sommarvädret råkar bli, säger Katarina Lindgren.

Återvinningsverkstaden öppnar för säsongen måndag 21 juni klockan 11.00 och Kafé Maskinisten har redan öppnat, liksom experimentverkstaden och kraftverksmuseet. Umeå Energicentrum är öppet alla dagar kl 10.30–16.30, fram till och med 22 augusti. Alla är välkomna – fri entré!

Aktiviteter 2010

Fredag 25 juni: Traditionellt midsommarfirande

12.00 Bangdia Bus hälsar välkommen med allsång

12.30 Björksta danslag dansar

13.00 Lekar för stora och små och skattjakt för barnen

14.00 Allsång i midsommartid med Forssén och Jacobsson

9-10 juli Musikal ”The 60´s – en musikalisk resa genom 60 talet” med The Levettes.

Söndagar 11, 18, 25 juli samt 1, 8 augusti: Allsång ”En smak av sommar” under ledning av Lorentz Edberg.

25 augusti Kraftskivan – extraöppet när Umeå Energis elkunder bjuds på traditionell helkväll med både rikskända och lokala artister.

För mer information, kontakta:

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Katarina Lindgren, projektledare Umeå Energi 070-514 66 27

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har cirka 280 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, AFS 2001:1). www.umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44