Gå direkt till innehåll
Somriga aktiviteter på Umeå Energicentrum lockar 25 000 besökare

Pressmeddelande -

Somriga aktiviteter på Umeå Energicentrum lockar 25 000 besökare

Sommaren har börjat på Umeå Energicentrum i Klabböle.

Nu väntar traditionellt midsommarfirande och en hel del sommarskoj.

– Det här är det perfekta besöksmålet för familjen. Välkomna hit! säger Katarina Lindgren, projektledare på Umeå Energi.

 

Umeå Energicentrum i Klabböle hör till ett av Umeås mest populära besöksmål med sina 25 000 besökare varje sommar. Här finns perfekta aktiviteter för hela familjen: natursköna omgivningar och stora picknickytor. Här säljer Kafé Maskinisten, som arrenderas av Brännlands Wärdshus, goda luncher och smarrigt fika till familjevänliga priser, här finns utställningen Krets-Hopp, som under sommaren hyrts in från Technichus i Härnösand och som handlar om hållbarhet i ett framtidsperspektiv, här bjuds det på kluriga experiment, en skojig äventyrslekpark och en skapande återvinningsverkstad för barn.

– I återvinningsverkstaden får barnen utföra roliga veckouppdrag, de får vara kreativa samtidigt som de lär sig hur viktigt det är att hand om miljön. Det är väldigt uppskattat, säger Katarina Lindgren, projektledare på Umeå Energi.

I Klabböle byggdes Umeås första kraftverk år 1899. I dag är kraftverket ett museum och Umeå Energi ordnar guidade turer varje dag under sommaren.

– Energicentrum är en riktig sommaridyll och en historisk oas. Här kan man på ett lekfullt sätt lära sig om förnyelsebar energi, fika, leka och ha trevligt, säger Katarina Lindgren.

På fredag välkomnas alla Umeåbor till traditionellt midsommarfirande. Det blir dans och lek kring midsommarstången med Bandashia Bus och Jan Lian, skattjakt för barnen samt dans med Björksta folkdanslag.

Umeå Energicentrum har öppet klockan 10–16 varje dag mellan den 16 juni och 21 augusti i sommar, och det är fri entré till området. Söndagen den 21 augusti anordnar Umeå Energi den populära Kraftskivan.

– Vi hoppas få många besökare på Energicentrum i sommar. Det är en fantastisk plats som vi vill dela med oss av till alla Umeåbor, säger Katarina Lindgren.

 

Hitta till Umeå Energicentrum:

Natursköna Umeå Energicentrum är ett populärt utflyktsmål och ligger i Klabböle ca 8 km väster om Umeå centrum. Ta cykeln längs Umeleden förbi Backens kyrka, eller ta båten längs älven. Med bilen åker du via Röbäck och Umåkers travbana. Skyltad infart.

 

För mer information, kontakta:

Katarina Lindgren, projektledare Umeå Energi 070-514 66 27

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44