Gå direkt till innehåll
Stöcke IF prisas som Årets mest hållbara förening 2023 av Umeå Energi. Fotot är taget i december 2023, då Socialdemokraternas partiledare, Magdalena Andersson, besökte Stöcke IF och Mötesplats Stöcke. Foto: Nathalie Näslund
Stöcke IF prisas som Årets mest hållbara förening 2023 av Umeå Energi. Fotot är taget i december 2023, då Socialdemokraternas partiledare, Magdalena Andersson, besökte Stöcke IF och Mötesplats Stöcke. Foto: Nathalie Näslund

Pressmeddelande -

Stöcke IF:s hållbarhetsarbete prisas av Umeå Energi

Umeå Energi har utsett Stöcke IF till Årets mest hållbara förening 2023.
Med utmärkelsen får föreningen 20 000 kronor för att möjliggöra fortsatta insatser för en hållbar framtid.
– Vi är oerhört stolta över vår verksamhet och detta pris är ett kvitto på att vi gör bra saker, säger Katrin Jonsson, kassör i Stöcke IF.

”Stöcke IF bidrar starkt till utvecklingen av ett hållbart samhälle med sitt breda engagemang inom barn-, ungdoms- och senioridrotten, samt som aktiv medaktör till aktivitetsutbudet på orten, inte minst kring Mötesplats Stöcke”.

Så lyder motiveringen när Stöcke IF tar emot Umeå Energis utmärkelse Årets mest hållbara förening för verksamhetsåret 2023.

Skapar värde för lokalsamhället

Stöcke IF bildades 1966 och har sedan dess utvecklat en bred ideell verksamhet. Sedan Mötesplats Stöcke öppnade år 2022 har föreningen vuxit och den har i dag 550 aktiva barn och unga inom tre idrotter: volleyboll, innebandy och fotboll.

Till Mötesplats Stöcke kommer familjer för att träna på gym och i idrottsanläggningen och för att leka, äta och umgås. Här finns aktiviteter för alla boende i bygden, oavsett ålder.

– Hållbarhet för oss är att satsa på lokalsamhället. Det ska vara nära till aktiviteter och människor. Bygdens vision om en lokal mötesplats tog fart för åtta år sedan och det är uppenbart att engagemang föder engagemang. Vi är oerhört stolta över vår verksamhet och detta pris är ett kvitto på att vi gör bra saker, säger Katrin Jonsson.

Stöttar Umeås föreningsliv

Umeå Energi sponsrar föreningar och ideella organisationer som tar ansvar för sin egen och regionens utveckling. Två gånger per år finns möjlighet att söka sponsring för hållbara insatser via Umeå Energis webbplats.

Sedan 2015 delar Umeå Energi årligen ut pris till Årets mest hållbara förening, en utmärkelse som hyllar föreningar som genomfört något utöver det vanliga. Alla föreningar i Umeåregionen har möjlighet att vinna utmärkelsen.

– Föreningslivet engagerar en stor del av Umeåborna. Sponsring till stora och små verksamheter är ett sätt att återinvestera i regionen och ge tillbaka till Umeåborna. Kommande generationer ska ha möjlighet att bo, leva och delta aktivt i det lokala samhället och Stöcke IF är en förebild inom området, säger Danny Persson, sponsringsansvarig på Umeå Energi.

Se filmen om Stöcke IF

Läs mer om Umeå Energis sponsring


För mer information, kontakta:

Danny Persson, sponsringsansvarig, Umeå Energi: 073-394 61 27
Katrin Jonsson, kassör, Stöcke IF: 070-625 72 82

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats