Gå direkt till innehåll
Stormen Ivar är på väg – Umeå Energis medarbetare är beredda!

Pressmeddelande -

Stormen Ivar är på väg – Umeå Energis medarbetare är beredda!

Inför natten mellan torsdag och fredag varnar SMHI för kraftiga vindar. Ovädret har fått namnet stormen Ivar – och Umeå Energi höjer beredskapen rejält, för att klara leveranserna av el.

– Vi tänker verkligen göra allt som står i vår makt för att leveranserna till våra kunder skall påverkas så lite som möjligt säger Jan Eriksson, affärsområdeschef på Umeå Energi Elnät.

Umeå Energi har som rutin vid denna typ av vädervarning att höja beredskapen, vilket är gjort också denna gång. Energiföretaget vill också gå ut med en allvarlig varning till allmänheten inför Ivars framfart:

• Om du ser ett träd som fallit över en elledning i Umeåregionen, ring direkt till Umeå Energi och rapportera vad som hänt och var det är. Försök aldrig att avlägsna trädet själv. Betrakta alltid alla elektriska ledningar som strömförande! Även om du har tillgång till motorsåg, traktor eller andra maskiner ska du absolut inte röja nedfallna träd på ledningen utan överlåta det till Umeå Energis personal.

Umeå Energi vill också tipsa om att du vid ett eventuellt strömavbrott ska hålla kylar och frysar stängda så mycket som möjligt – då klarar sig innehållet längre. Ett fenomen som man också kan uppleva under ett avbrott är att strömmen kommer och går och att lamporna blinkar. Det betyder att felavhjälpning längs din ledning pågår och är helt naturligt.

För löpande väderinformation om stormen Ivar: gå till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på nätet: msb.se.

Du som är kund hos Umeå Energi ska vid driftstörning ringa felanmälan på telefon 090-16 00 09

För mer information, kontakta:

Jan Eriksson, affärsområdeschef Umeå Energi AB Elnät 070-695 02 21

Sofia Alfredsson, kommunikatör Umeå Energi 070-633 22 13


Ämnen

Taggar

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material