Gå direkt till innehåll
Stort intresse för solceller i Umeåregionen

Pressmeddelande -

Stort intresse för solceller i Umeåregionen

Under vårvintern lanserade Umeå Energi paketerade solcellserbjudanden. Intresset har varit stort och i dagsläget är tre installationer färdigställda runt om Umeå samt att antal planerade. Umeå Energi, kommunens Energirådgivning och Lantmäteriet har i samarbete tagit fram en webbaserad solkarta för att den som är intresserad av solceller enkelt ska kunna bedöma förutsättningarna för sin fastighet.

– Verkligen jätteroligt att Umeborna vill vara med i solrevolutionen, säger Eva Lendic Edlund, vd på Umeå Energi El. Solen har en enorm potential som energikälla. Den är förnybar och tillgänglig för alla och har en central funktion i den viktiga omställningen till ett hållbart samhälle.

För att öka intresset och underlätta för den som funderar på solceller har Umeå Energi tillsammans med Umeå Kommuns Energirådgivning och Lantmäteriet tagit fram en webbaserad solkarta baserad på stråldata från SMHI och Lantmäteriets kartor. Genom en generell beräkning av den valda fastighetens takyta bedöms sen förutsättningar för solceller utifrån bland annat väderstreck samt takets lutning och höjd.

– Umeå-regionen har många soltimmar och förutsättningarna för solenergi är bra. Alla som är intresserade av solenergi har nytta av solkartan, den enskilde villaägaren, fastighetsägaren och inte minst kommunen för att se hur stor potentialen är i Umeå, säger Johan Sandström projektledare på Umeå Kommun.

Här hittar du Solkartan

Umeå Energis hemsida:
http://www.umeaenergi.se/el/egen-produktion/solceller/solkartan
Umeå Kommuns hemsida:
https://secure.app.umea.se/mapserver2015/fusion/templates/mapguide/Small_template/index.html?ApplicationDefinition=Library%3a%2f%2fUmeaEnergi%2fSolkarta_sma2.ApplicationDefinition

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll