Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ume.net bjuder musikfestival på bredband

När musikidéfestivalen Music Tech Fest arrangeras på Sliperiet i Umeå 29-31 maj förser ume.net evenemanget med både fast och trådlöst bredband.

– Festivalen arbetar med digital teknik och vi vill självklart bidra till att Umeå som stad kan ligga i framkant när det gäller teknikutveckling och nyskapande, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi.

Music Tech Fest har tidigare arrangerats i London, Berlin, Paris, Boston och Wellington. Syftet med festivalen är att genom experiment och lek utforska teknik, röst och rörelse. Festivalen är en interaktiv mötesplats för konstnärer, artister, bloggare, hackare, media, forskare, näringsliv, akademi och musikindustri, med partners som Warner Music, Soundcloud, BBC, Spotify, Shazam med flera.

– Det är ett inspirerande evenemang som nu arrangeras i Sverige och Umeå för första gången, säger Mats Berggren, vd på ume.net. Genom att bjuda på vårt kraftfulla bredband bidrar vi till att placera Umeå på den digitala världskartan och möjliggör nya innovationer, vilket känns jättekul. Festivalen är också en chans för oss att på plats visa delar av vårt produktutbud och den fantastiska prestandan i bredbandsnätet ume.net.

Music Tech Festival är öppen för allmänheten och har fri entré. Målet för festivalledningen är att Music Tech Festival Scandinavia ska bli en årligen återkommande händelse i Umeå.

Under festivalhelgen är det trådlösa nätverket "Umea WiFi" öppet för alla besökare i Umeå stad. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll