Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ume.net bjuder på WiFi i staden och på stranden

ume.net, en del av Umeå Energi, öppnar under hela juni sitt nätverk ”Umea WiFi” så att det är kostnadsfritt att använda dygnet runt.

– Behovet av bra bandbredd ökar även utanför hemmet och vi hoppas att fler nu ska kunna ta del av vår infrastruktur, säger Mats Berggren, vd ume.net.

Det trådlösa nätverket ”City of Umeå”, som lanserades 2013, heter numera ”Umea WiFi”. Tidigare har man kunnat använda det fritt i 15 minuter, nu blir det alltså gratis dygnet runt i juni. Förutom fritt surfande ger nätverket även tillgång till information om Umeås utbud och evenemang.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en snabb och säker trådlös uppkoppling till alla Umeåbor, säger Mats Berggren, vd ume.net.

Nytt för 2015 är också att ”Umea WiFi” byggs ut så att det får täckning i Bettnessand och Broparken. Dessutom utökas täckningen i Umeås centrumfyrkant ytterligare.

– Vi jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätet, bland annat i parker och på stränder där det finns en stor efterfrågan, säger Magnus Westin, teknikchef ume.net

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll