Gå direkt till innehåll
Umeå Energi bjuder in till mer dialog

Pressmeddelande -

Umeå Energi bjuder in till mer dialog

Umeå Energi gör det ännu enklare för kunderna att komma i kontakt med kundservice. Koncernen satsar som första mindre energibolag i Sverige, och hittills enda energibolag i Norrland, på sociala medier: Twitter och Facebook.
– Det här gör också att vi ännu snabbare kan nå ut med aktuell information, exempelvis vid strömavbrott, förklarar Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef.

Sedan årsskiftet är Umeå Energi aktivt på de sociala mediearenorna, i första hand på Twitter.
I dagarna aktiverar koncernen även sitt Facebook-konto.
– Det ska vara enkelt att ta kontakt med oss och detta ger ytterligare ingångar, utöver de traditionella kanalerna. Vi är angelägna om att snappa upp vad våra kunder tycker om oss, hur vi kan hjälpa dem och höra vilka förbättringar de vill ha. Tröskeln till Umeå Energi ska vara låg, säger Gun Blomquist Bergman.

Umeå Energis aktiviteter på Twitter och Facebook sköts i första hand av koncernens kundservice, som har som målsättning att snabbt lägga ut aktuell information, samt att svara på eventuella frågor inom 12 timmar.
– Det ska inte vara några automatgenererade svar, vi satsar givetvis på personlig kontakt. Det är vad sociala medier handlar om: att konversera på ett öppet, snabbt och enkelt sätt.

Det här är de första stegen, som framöver kommer att följas av fler. Umeå Energi följer på nära håll den tekniska och kommunikativa utvecklingen och är angelägna om att ständigt göra det lättare för kunderna att få svar på sina frågor och att få ventilera sina åsikter.
– Med kundernas hjälp utvecklar vi verksamheten och blir bättre, så enkelt är det, slår Gun Blomquist Bergman fast.

Umeå Energi på Twitter: www.twitter.com/umeaenergi
Umeå Energi på Facebook: www.facebook.com (sök på Umeå Energi)

För mer information, kontakta:
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, vind och vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har 280 medarbetare och omsätter 1,5 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, AFS 2001:1).

www.umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats