Gå direkt till innehåll
Umeå Energi delar ut uppsatsstipendium i samarbete med Handelshögskolan

Pressmeddelande -

Umeå Energi delar ut uppsatsstipendium i samarbete med Handelshögskolan

Stipendiet som delas ut för första gången i år är ett samarbete mellan Umeå Energi och Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB) vid Handelshögskolan i Umeå. Syftet är att uppmuntra ekonomstudenter att intressera sig för och fördjupa sig i hållbarhet och företagsetik.

Uppsatsstipendiet går 2014 till Sebastian Levall och Brita Prejer för uppsatsen Inclusive business and shared values: A case study in Laos. Stipendiet delades ut vid Handelshögskolan vid Umeå universitets examensceremoni 5 juni.

Uppsatserna har bedömts av en jury bestående av forskare från samtliga företagsekonomiska discipliner samt representanter från CSR Sweden och Umeå Energi. För att vara aktuell för priset ska uppsatsen vara skriven för att erhålla examen inom företagsekonomi som huvudämne och fokuserar på någon aspekt av hållbarhet och/eller företagsetik.

– Arbetet med att utse en vinnare bland de nominerade uppsatserna har varit stimulerande men
svårt. Vi hoppas att detta årliga pris skall leda till att fler ekonomstudenter angriper hållbarhets- och etikfrågorna i sina examens- och uppsatsarbeten, säger Johan Jansson, vid Handelshögskolan på Umeå universitet.

Årets vinnare valdes ut bland totalt sex nominerade uppsatser. Prissumman på 25 000 kr står Umeå Energi för som också de vill uppmuntra till mer fokus på hållbarhet och företagsetik.

– Umeå Energi har länge arbetat med hållbarhet men med fokus på miljöfrågor. Vi vill nu vidga begreppet för att i större utsträckning också arbeta med aspekterna ekonomi och socialt ansvarstagande. Samarbetet med Handelshögskolan ger båda parter en möjlighet till ömsesidigt
lärande inom frågor som vi anser är väldigt viktiga för framtiden, säger Mari-Louise Johansson, HR-chef på Umeå Energi.

På bilden: Umeå Energis marknadschef Agneta Filén gratulerar årets vinnare Brita Prejer och Sebastian Levall.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät UmeNet är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats