Gå direkt till innehåll
Umeå Energi deltar i Earth Hour på lördag

Pressmeddelande -

Umeå Energi deltar i Earth Hour på lördag

­

Umeå Energi deltar i världens största klimatmanifestation på lördag.

– Det är en solidarisk handling. Vi vill vara ett föredöme för hur vi använder jordens resurser, säger Göran Ernstson, vd för Umeå Energi.

På lördag den 27 mars mellan klockan 20.30 och 21.30 genomförs Earth Hour, världens största klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset under en timme visar företag, organisationer och privatpersoner sitt stöd för klimatet och uppmanar världens makthavare att agera i klimatfrågan.

Umeå Energi stödjer liksom tidigare år Earth Hour. På lördag släcks belysningen i kvarteret Vikingen, som ligger vid E4 i centrala Umeå, där koncernens huvudkontor finns.

­– Det är en liten, men solidarisk, handling, säger Göran Ernstson, vd för Umeå Energi.

Umeå Energi har ett starkt rotat klimatarbete. År 2018 ska koncernens verksamhet vara helt förnybar – en målsättning som ligger i framkant i energibranschen.

– Vi jobbar varje dag mot vår vision om hållbara förhållanden. Att delta i klimataktionen är en del av det arbetet, säger Göran Ernstson.

Förutom att Umeå Energi släcker ned hela huvudkontoret under en timme på lördag, uppmanar Göran Ernstson alla medarbetare att göra detsamma.

– Det är en viktig symbolhandling. Vi måste visa att klimatet och hur vi använder jordens resurser är viktigt för hela jordens överlevnad, säger Göran Ernstson.

 

För mer information, kontakta:

Göran Ernstson, vd för Umeå Energi: 070-650 13 97

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi: 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har 284 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, AFS 2001:1).

www.umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44