Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi får entreprenad värd miljoner

Umeå Energi ska sätta upp ny vägbelysning då Kolbäcksleden byggs om till ny E4.
Entreprenaden är värd miljonbelopp.
– Det är ett stort och viktigt uppdrag, konstaterar Ann-Kristin Wretell, avdelningschef för Umeå Energi Elnät.


Umeå Energi har fått ett stort uppdrag inom det så kallade Umeåprojektet, som går ut på att leda delar av trafiken runt Umeå istället för att den ska gå rakt genom staden. Detta görs för att minska miljöproblemen inne i centrum och för att öka trafiksäkerheten.

Umeå Energi har i konkurrens med andra aktörer fått entreprenaden att hantera all belysning på Kolbäcksleden då vägen byggs om till ny E4. Denna sträcka går under namnet Östra länken och Umeå Energi får uppdraget av Peab.
– Det känns väldigt bra, säger Ann-Kristin Wretell, avdelningschef på Umeå Energi Elnät. Vi är glada och hedrade över att få Peabs förtroende.

Entreprenaden är värd 7,4 miljoner kronor.
– Det här är den största entreprenaden som vi på Umeå Energi Elnät tagit oss an. Vi vill skapa ett säkrare och tryggare Umeå och då spelar vägbelysning en stor roll. Vi ser fram emot arbetet, säger Ann-Kristin Wretell.

Sträckan är fem kilometer lång och delas in i två etapper. Totalt ska arbete ske med 500 nya armaturer och 300 övriga belysningspunkter, till exempel tunnelbelysning.
Den första etappen går från korsningen Porfyrvägen/Kolbäcksleden på Carlslid till Ålidhemsrondellen. Den etappen ska vara färdigställd 31 oktober 2011.

Andra etappen går från Ålidhemsrondellen och ut till E4. På den sträckan inleds inte arbetet förrän 1 maj 2011. Entreprenaden ska vara avslutad 30 september 2012.
¬Arbetet med vägbelysningen på Kolbäcksleden kommer att utföras av cirka fyra montörer plus arbetsledning och maskinresurser.

– Det blir Umeå Energis befintliga personal som gör jobbet. Vi har väldigt duktig personal och vi ska göra vårt yppersta för att skapa den allra bästa belysningen åt Umeåborna. Som Umeåbornas eget energibolag känns det helt rätt, säger Ann-Kristin Wretell.
…………………………………………………………………………………………….................
För mer information, kontakta:
Ann-Kristin Wretell, avdelningschef Umeå Energi Elnät 070-661 81 89
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material