Gå direkt till innehåll
Umeå Energi får hedersomnämnande på internationellt klimat- och energimöte

Pressmeddelande -

Umeå Energi får hedersomnämnande på internationellt klimat- och energimöte

I dag tar Umeå Energi emot ett hedersomnämnande för sitt långsiktiga arbete med fjärrvärme och fjärrkyla. Det sker under det internationella klimat- och energimötet The District Energy Climate Summit i Köpenhamn. Mötet föregår FN:s klimatkonferens i december.

Umeå Energis arbete med klimatsmarta energisystem fortsätter att väcka uppmärksamhet, både nationellt och internationellt. Under det pågående klimat- och energimötet The District Energy Climate Summit i Köpenhamn är företaget ett av 27 goda internationella exempel som lyfts fram inom fjärrvärme- och fjärrkylaområdet. Umeå Energi får hedersomnämnande för sina väl dokumenterade klimatinsatser samt utbyggda fjärrkyla/fjärrvärmenät.

I Köpenhamn representeras Umeå Energi av projektingenjör Lars Wikman och styrelseordföranden Mikael Berglund. Syftet med The District Energy Climate Summit är att visa vägen mot ett nytt ramverk för FN:s klimatpolitik efter 2012. FN:s klimatkonferens i Köpenhamn arrangeras 7-18 december.

- Uppmärksamheten inspirerar oss till att fortsätta att utveckla och optimera vår energiproduktion samt sprida goda erfarenheter internationellt. Målet är att ytterligare minska vår klimatpåverkan, utan att för den skull ge avkall på vår stabila fjärrvärmeleverans, säger Lars Wikman, projektingenjör affärsområde Värme, Umeå Energi.

Umeå Energis båda kraftvärmeverk, Dåva 1 och Dåva 2, är nyckeln till framgången. Dåva 1 är en av världens mest energieffektiva och klimatanpassade anläggningar med avfall som huvudsakligt bränsle. Dåva 2 levererar koldioxidneutral fjärrvärme och grön el till Umeå med omnejd, med start 2010.

För mer information, kontakta:
Lars Wikman, projektingenjör Värme, Umeå Energi 070-285 61 06
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44