Gå direkt till innehåll
Johanna Grant, ordförande Gröna Bilister
Johanna Grant, ordförande Gröna Bilister

Pressmeddelande -

Umeå Energi först i Sverige med att hyra ut laddboxar för elbilar

Fördelen med laddboxen jämfört med ett vanligt eluttag är att den är utvecklad för kontinuerlig laddning av elbilar med högre strömstyrkor. Boxen finns i tre olika strömlägen – 6, 10 eller 16 ampere – och kunden väljer strömläge utifrån behov och förutsättningar.

– Vi vill göra det så enkelt och prisvärt som möjligt att ladda hemma och 16 amperes laddning räcker för att täcka majoritetens vardagsbehov. Om du laddar din elbil över natten kommer den vara fulladdad varje morgon, säger Eva Lendic Edlund.

Umeå Energi sköter installation och service av boxarna. Om någon säger upp tjänsten tar bolaget hand om boxen och ser till att den används igen. Allt för att göra processen så hållbar som möjligt.

Umeå Energis satsning applåderas av Johanna Grant, ordförande Gröna bilister.
– Det är värdefullt med aktörer som vågar vara innovativa och gå i bräschen för utvecklingen. Jag tror att Umeå Energi kommer få många efterföljare, marknaden för uthyrning av laddboxar kommer sannolikt att öka de närmaste åren

På Umeå Energi pågår också en stor satsning på att bygga ut den offentliga laddinfrastrukturen för elfordon – både i Umeå och i inlandet. Siktet är inställt på att fördubbla antalet laddstolpar i Västerbotten under de närmaste två åren.

– Laddinfrastruktur för elfordon är en av våra prioriterade satsningar. Målsättningen är att täcka in både stad och landsbygd i Västerbotten. En ökning av antalet elfordon i länet skulle direkt bidra till sänkningar av CO²-utsläppen, säger Henrik Bristav, hållbarhetsstrateg på Umeå Energi.

Läs mer om hyrlösningen här:

http://www.umeaenergi.se/el/ladda-elbilen/ladda-hemma

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett väl sammanhållet energi- och kommunikationsföretag. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi erbjuder 100 % förnybar el, ett framtidssäkrat nät för el och bredband samt driftsäker, bekväm fjärrvärme och fjärrkyla. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 390 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade. umeaenergi.se

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats

Relaterat innehåll