Gå direkt till innehåll
Umeå Energi gör stor minskning på egen energianvändning

Pressmeddelande -

Umeå Energi gör stor minskning på egen energianvändning

Sedan 2006 har Umeå Energi minskat energianvändningen i sina egna fastigheter med hela 38 procent.

– Det är vi glada för, men vi kämpar vidare. År 2018 ska vi vara helt klimatneutrala, säger Henrik Bristav, miljöchef på Umeå Energi.

Tack vare ett flertal åtgärder har Umeå Energi lyckats minska energianvändningen, alltså användningen av el, fjärrvärme och fjärrkyla, med mer än 1,2 miljon kilowattimmar i de egna fastigheterna sedan 2006. Det är en minskning med 38 procent.

– Vi vill leva som vi lär och inte utnyttja jordens resurser. Att minska vår energianvändning är ett viktigt led i att bli helt klimatneutrala år 2018, säger Henrik Bristav.

Koncernens logistikavdelning ansvarar för Umeå Energis fastigheter och står bakom energieffektiviseringen. Bland annat har man bytt styrsystem för värme och ventilation, installerat närvarostyrd belysning, bytt till lågenergilampor och förstärkt takisoleringen.

Och arbetet fortsätter. I nuläget värmefotograferas en av företagets fastigheter och man fortsätter byta ut belysningsarmaturer i trapphus, toaletter och gemensamhetsutrymmen.

– Från och med i år köper vi också Stornorrfors-El, alltså el från förnybar vattenkraft, och klimatneutral fjärrvärme till våra byggnader, säger Henrik Bristav. Som Umeåbornas eget energibolag vill vi ta ansvar för miljön, både i stort och lokalt i Umeå.


För mer information, kontakta:

Henrik Bristav, miljöchef Umeå Energi 070-622 71 83

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material