Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi gräver rekordmycket i sommar

Umeå Energi fortsätter investera stort i Umeå med omnejd och gräver i sommar på över 30 områden – från Piparböle i väst till Obbola i öst. Det handlar om allt från att elnätsansluta nya villor och fritidshus till att bygga fjärrkyla i centrum och färdigställa nya nätstationen vid Ikea.

– Så fort tjälen är ur marken kör vi igång och gräver för att bygga nytt, underhålla och förbättra våra nät för el, fjärrvärme, fjärrkyla och bredband till Umeåborna, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi.

Umeå fortsätter växa och det innebär att investeringarna i infrastrukturen också måste följa med. Nya handelsområden, som det vid Ikea, ska skapas samtidigt som ett flertal nya bostadsprojekt är igång. Till det ska läggas allt ordinarie underhåll och uppdateringar av ledningar och nät.

Gräva på egen hand

De Umeåbor som ska gräva på egen hand i sommar ska alltid kontakta Umeå Energi i förväg, så att de inte riskerar att gräva av något. Beställer man ledningsanvisningen tre dagar i förväg är den gratis och det allra bästa är att börja på Ledningskollen.se som drivs av Post- och telestyrelsen (PTS). Där finns all information för privatpersoner som ska utföra grävarbeten.

På bifogad karta framgår inom vilka områden Umeå Energi gräver i sommar. Tveka inte att kontakta oss om du söker mer information.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern med verksamhet i fyra affärsområden: Energilösningar, Elnät, El och ume.net. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

umeaenergi.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20