Gå direkt till innehåll
Umeå Energi har nöjda kunder

Pressmeddelande -

Umeå Energi har nöjda kunder

Umeå Energi får högt betyg av sina kunder.

Det visar bolagets årliga kundundersökning.

– Många rekommenderar oss till sina vänner – och det är verkligen ett gott betyg, säger Anders Hjalmarsson, tf marknadschef.

 

Umeå Energis kundundersökning går under namnet NKI, vilket står för Nöjd Kund Index. Bolaget har riktat sig till både privata kunder och företagskunder – och resultatet är väl godkänt. Då det gäller privatkunderna på elsidan, vilket är Umeå Energis stora kundgrupp, ligger NKI-värdena högre än 70.

– Det är väldigt bra. Vi brukar ofta ligga betydligt bättre än våra stora konkurrenter, säger Anders Hjalmarsson, tf marknadschef.

Umeå Energi uppskattas av kunderna och många väljer att rekommendera energibolaget till sina vänner.

– Det är ett väldigt gott betyg, säger Anders Hjalmarsson.

Generellt sett är kunderna i alla Umeå Energis affärsområden nöjda, men de hade gärna sett lägre priser.

– Men resultatet ändå är bra, med tanke på att NKI-undersökningen gjordes mitt i en period av högt elpris, säger Anders Hjalmarsson.

En viktig del i undersökningen är frågorna om hur Umeå Energi uppfattas av kunderna. Där visar resultatet att företagskunderna ser Umeå Energi som ett bolag med stort miljöansvar. Samtidigt tycker privatkunderna att Umeå Energi jobbar med allt mer omtanke.

– Vi är nöjda med årets NKI-resultat. Dessutom visar undersökningen att våra kunder är lojala – väldigt många av dem tror att de fortfarande är kunder hos oss om två år, säger Anders Hjalmarsson.

 

För mer information, kontakta:

Anders Hjalmarsson, tf marknadschef Umeå Energi 070-556 39 05

Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

 

 

 

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Vi är verksamma inom fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Vi erbjuder fjärrvärme och fjärrkyla för ett gott inomhusklimat, samt el, bredband och kabel-tv. Vi producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk och säljer energi till cirka 58 000 privat- och företagskunder i hela landet. Vi hjälper också våra kunder med energianalyser och energispartips. Koncernen har 284 medarbetare och omsätter 1,6 miljarder kronor. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, AFS 2001:1).

www.umeaenergi.se

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44