Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi i bredbandssamarbete med Täfteå, Sävarådalen och Innertavle

Inom kort sköter Umeå Energis bredbandsbolag UmeNet näten i Sävarådalen, Innertavle och Täfteå. De hushåll som är anslutna till respektive orts nät får då bland annat tillgång till kabel-tv och ip-telefoni via bredbandet.
– Allt fler byanät väljer att anlita oss. Vi ser stora möjligheter att hjälpa fler orter och att skapa liknande lösningar i andra delar av närregionen, förklarar Mats Berggren, vd Umeå Energi UmeNet.


I Sävarådalen och Innertavle sköter UmeNet redan drift och underhåll, medan samarbetet i Täfteå dröjer till årsskiftet. Orsaken är att all utrustning i Täfteå ska bytas ut för att kunna möta de tekniska kraven. Sammanlagt rör det sig om 600 hushåll som inom kort blir nya UmeNet-kunder.

– Vi hoppas att de nya kunderna upptäcker fördelarna med UmeNet. Vår support är till exempel öppen dygnet runt, året om, säger Mats Berggren och fortsätter:

– När byanäten byggdes tyckte många att det var fantastiskt att kunna surfa på internet. I dag ställs det betydligt högre krav på nätstrukturerna, som används till mer än att surfa. Många vänder sig då till oss, eftersom vi är en trygg partner med lång erfarenhet och teknisk kunskap som gör att vi ligger i utvecklingens framkant.

UmeNet är ett öppet fiberoptiskt stadsnät med överlägsen kapacitet för data- och telekommunikation i Umeå kommun. Det ägs av Umeå Energi. Det helägda dotterbolaget Umeå Energi UmeNet AB bygger infrastruktur och levererar kapacitet, men innehållet (tjänsterna) skapas av andra.

För mer information, kontakta:
Mats Berggren, vd Umeå Energi UmeNet 070-518 71 28
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44