Gå direkt till innehåll
Umeå Energi i nytt samarbete för att möta framtidens elmarknad.

Pressmeddelande -

Umeå Energi i nytt samarbete för att möta framtidens elmarknad.

Umeå Energi inleder ett nytt samarbete med en av Sveriges ledande energihandlare: Modity. Förutom att säkerställa en stabil elhandelsaffär ska partnerskapet rusta Umeå Energis kunder för framtidens energimarknad.

Det nystartade samarbetet ska skapa långsiktig stabilitet och utveckling av Umeå Energis elhandelsverksamhet.

- Vi är glada över en partner som definitivt ligger i framkant inom energibranschen. Med Moditys kompetens inom elhandel, optimering och riskhantering kan vi säkra långsiktig stabilitet och lönsamhet på en snabbt föränderlig energimarknad, säger Marcus Hedman, områdeschef Umeå Energi.

Klimatomställningen i samhället, inte minst inom energisektorn, innebär utmaningar för både energibolag och alla som använder el. Umeå Energi vill skapa förutsättningar för sina kunder att bli aktiva konsumenter genom trygga och flexibla tjänster.

- Moditys expertis inom teknik och digitalisering möjliggör fokus på effektiva tjänster för våra kunder. Med hjälp av Modity får vi de verktyg vi behöver för att hjälpa våra kunder med nya erbjudanden. Det handlar till exempel om förbättrade möjligheter för egen produktion av förnybar el, laddning av elfordon i hemmet och tjänster för att flexibelt styra sin elanvändning, säger Marcus Hedman.

- Umeå Energis tydliga ambition att driva omställningsarbete och vilja att tillgängliggöra framtidens energimarknad för sina kunder stämmer väl överens med vår vision. Vi ser fram emot att arbeta med ett lokalt bolag som tar stort samhällsansvar, säger Jonas Ekblad, vd Modity.


Samarbetet innebär bland annat att Modity tar hand om balansansvar för både förbrukning och produktion samt tillhandahållandet av portföljförvaltningstjänster. Ett tydligt fokus kommer vara att långsiktigt optimera och maximera värdet av Umeå Energis tillgångar.

Ämnen

Kategorier

RegionerUmeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats