Gå direkt till innehåll
Otovo har installerat över 4000 solcellsanläggningar i Norge och Sverige.
Otovo har installerat över 4000 solcellsanläggningar i Norge och Sverige.

Pressmeddelande -

Umeå Energi i nytt samarbete med en av Nordens största solcellsleverantörer

Umeå Energi erbjuder solceller till privatkunder i nytt samarbete med Otovo. Norska Otovo är en av Nordens största solcellsleverantörer med verksamhet i sex europeiska länder. Erbjudandet, där kunden kan välja mellan leasing eller köp av solceller, lanseras i april och omfattar hela kedjan från offert till produktion.

- Det finns ett stort intresse för solceller i Umeå-regionen och vi hoppas nu få ordentlig fart på egenproduktionen. Solel är en viktig del av det förnybara energisystem som behövs för att bromsa upp klimatförändringarna, säger Jonas Ström, affärsutvecklare på Umeå Energi. Installationsperioden är relativt kort i vår del av landet, genom samarbetet med Otovo kan vi skala upp erbjudandet så att fler har möjlighet att ta del av det på kortare tid, fortsätter han.

Otovo grundades i Oslo 2016 och blev samma år marknadsledande inom solcellsinstallationer för privatpersoner i Norge. 2018 lanserades Otovo i Sverige och har idag anställda inom försäljning, konfiguration och utveckling i både Norge och Sverige. För installation hos kund har bolaget ett nätverk av lokala och certifierade installatörer.

-Vi är först med att även erbjuda en digital marknadsplats för installatörer. Vår digitala plattform hämtar byggnadsdata och beräknar potentialen för produktion och kopplar sen ihop kunden med den installatör med lägst pris och högst kundbetyg i området. Vi har installerat över 4000 solcellsanläggningar i Norge och Sverige och målbilden är att bli störst i Europa inom sol för privatkunder, säger Elisabeth Gathe, Head of Marketing Skandinavien på Otovo.

-Tillsammans med Otovo kan vi nu erbjuda våra privatkunder en digitaliserad affär där kunden med enkla verktyg kan titta på förutsättningar för det egna taket och planera sin anläggning för att sen få en snabb offert och boka installation. Produktionen följer kunden själv upp i en app och överskottselen säljs tillbaka till elleverantören precis som tidigare, säger Ström.

För mer information kontakta:
Jonas Ström, Affärsutvecklare, Umeå Energi,
jonas.strom@umeaenergi.se, 070-699 20 13

Elisabeth Gathe, Head of Marketing Skandinavien,
egathe@otovo.com, +47 916 04 941

Otovo grundades i Oslo 2016. Företaget är en av Skandinaviens ledande leverantörer av solceller till den privata marknaden med målet att bli Europas största leverantör av solenergi för privata hem. En innovativ digital plattform hämtar byggnadsdata och beräknar potentialen för produktion av grön el på hustak. Otovo följer upp och hjälper till i hela processen; från planering till produktion, så att våra kunder alltid får bästa kvalitet till bästa pris. Otovo organiserar ett nätverk av hundratals lokala certifierade installatörer.

Finansieringsmöjligheter som direktköp, sollån och leasing innebär att hållbar elproduktion nu är en möjlighet för alla som äger sitt eget tak. Otovo har fler än 100 anställda i Norge, Sverige, Frankrike, Spanien, Italien och Polen, och har installerat över 4 000 solcellssystem. Otovos produkter är tillgängliga för över 175 miljoner människor. otovo.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats