Gå direkt till innehåll
Fridolf Eskilsson vd Jönköping energi, Göran Ernstson vd Umeå Energi, Christer Dahlberg styrelseordförande Jönköping Energi, Mats Palmérus Jönköping Energi och Karin Lundqvist Öresundskraft.
Fridolf Eskilsson vd Jönköping energi, Göran Ernstson vd Umeå Energi, Christer Dahlberg styrelseordförande Jönköping Energi, Mats Palmérus Jönköping Energi och Karin Lundqvist Öresundskraft.

Pressmeddelande -

Umeå Energi inleder regionalt samarbete för utveckling och innovation

Umeå Energi inleder samarbete med Jämtkraft, Öresundskraft, Tekniska Verken och Jönköping Energi. Målsättningen är att via gemensam affärsutveckling kunna leda utvecklingen av nya kundnära energilösningar, tjänster och digitala affärsmodeller för den framtida energimarknaden. 

- Vi är fem regionala energibolag som står inför liknande framtidsutmaningar i en bransch med hög förändringstakt. Våra kunder har stora förväntningar på både hållbarhet och bekvämlighet. Det finns ett stort intresse för att själv vara med och producera, lagra, dela och optimera sin energianvändning. Genom att samverka kan vi snabbare möta kundernas behov, säger Göran Ernstson koncern vd på Umeå Energi.

Samarbetet omfattar ett gemensamt affärs- och utvecklingsarbete med fokus på de områden där kundbehoven nu utvecklas snabbt exempelvis egen produktion, optimering och delning av energi.

- Genom samarbetet blir vi konkurrenskraftigare i nationell jämförelse och kan attrahera andra viktiga samarbetspartners. Vi blir snabbare ut på marknaden med nya lösningar och får mindre riskexponering genom att dela utvecklingskostnader och affärsrisker, säger Göran Ernstson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll