Gå direkt till innehåll
Umeå Energi inspekterar elnät med elcykel

Pressmeddelande -

Umeå Energi inspekterar elnät med elcykel

Med hjälp av en elcykel besiktar Umeå Energi numer delar av sina luftledningar.
– Det finns flera fördelar: det går snabbt, är enkelt och vår klimatpåverkan blir mindre, konstaterar Anki Wretell, nätbyggnadschef AO Elnät, Umeå Energi.

Sedan några veckor tillbaka använder Umeå Energi Elnäts avdelning Nätbyggnad cykeln när det är dags att besikta luftledningar. Så här går det till: den distributionselektriker som tittar på ledningarna lämnar cykeln vid den sista punkten av luftledningssträckan, kör därefter bilen till starten, går sträckan och tar sedan cykeln tillbaka till bilen igen.

– Det går snabbt, cykeln är lätt att ta med och vi sparar både tid och kraft, konstaterar Anki Wretell.

Umeå Energis miljöchef, Henrik Bristav, sätter den lilla satsningen på elcykeln i ett sammanhang.

– Vi strävar efter att bli klimatneutrala 2018, det vill säga att inte skapa något nettotillskott av växthusgaser. På vår resa dit behöver vi arbeta med både små och stora förbättringar där elcykeln är en liten bit i det pusslet, förklarar han.

Umeå Energi har ytterligare en elcykel, på Dåva, som affärsområde Värme använder. Och det finns tankar på att köpa in fler.

– Först ska vi utvärdera de vi har och se om cyklarna över tid har hjälpt oss att bli mer klimat- och tidseffektiva. Sedan ska vi titta på hur vi kan använda den även i andra delar av vår verksamhet, säger Henrik Bristav.

För mer information, kontakta:
Henrik Bristav, miljöchef Umeå Energi 070-622 71 83 
Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Kategorier


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Kontakter

Olov Hjärtström Baudin

Olov Hjärtström Baudin

Presskontakt Presskontakt Media, PR och Public Affairs 076-353 54 40 Umeå Energis webbplats