Gå direkt till innehåll
Umeå Energi inspirerar till produktion av solel på Hållbarhetsveckan

Pressmeddelande -

Umeå Energi inspirerar till produktion av solel på Hållbarhetsveckan

Umeå Energi deltar på Västerbottens Hållbarhetsvecka och informerar om hur villaägare kan producera egen solel.

– Vi ska vara helt klimatneutrala år 2018 och vill underlätta produktionen av helt ren el i Umeåregionen. Därför har vi infört så kallad nettodebitering, vilket gör det lättare för kunder som vill producera sin egen förnybara el med till exempel solceller, säger Anders Hjalmarsson, affärsutvecklare på Umeå Energi.

Västerbottens Hållbarhetsvecka pågår mellan den 17 och 23 september. Umeå Energi deltar med en informationskväll om hur villaägare enkelt kan börja producera sin egen el med till exempel solceller. På plats finns flera experter från företaget som beskriver för lyssnarna hur hela processen går till.

– Det är enkelt att producera sin egen solel. Vi på Umeå Energi bidrar med vår expertkunskap och vi monterar in en speciell mätare i villan där husägaren kan se hur mycket el som produceras och hur mycket som levereras ut på nätet, säger Anders Hjalmarsson.

Umeå Energi införde nettodebitering i juni. Det innebär att kunden får kvitta sin egenproducerade el mot förbrukad el – Umeå Energi drar med andra ord bort kostnaden från elfakturan motsvarande den mängd el som producerats av solcellerna på villans tak.

– Vår nettodebitering gör att våra kunder snabbare tjänar in sin investering samt att de kan använda el precis som vanligt och inte tänka på när solen är uppe, säger Anders Hjalmarsson.

Han fortsätter:

– Välkomna till vår informationskväll! Ta chansen att minska dina energikostnader – och samtidigt öka andelen förnybar elproduktion i regionen. Det är något vi på Umeå Energi vill bidra till!

För mer information, kontakta:

Anders Hjalmarsson, affärsutvecklare Umeå Energi 070-556 39 05

Gun Blomquist Bergman, kommunikationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett modernt energi- och kommunikationsföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och klimatanpassade produkter och tjänster. Våra cirka 58 000 kunder finns över hela landet. Umeå Energi erbjuder prisvärd, el, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband och kabel-tv. Vi har ett av Europas snabbaste bredbandsnät och producerar el med vindkraft och i två kraftvärmeverk. Umeå Energi har 300 medarbetare och omsätter 1,8 miljarder kronor. Verksamheten finns i fem affärsområden: Värme, Elnät, Elhandel, UmeNet och Sol, Vind & Vatten. Umeå Energi är både miljö- och arbetsmiljöcertifierat (ISO 14001, OHSAS 18001).

Presskontakt

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat material