Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi installerar solceller på huvudkontoret

I början av oktober påbörjades installationen av solceller på Umeå Energis fastighet i centrala Umeå. Installationen består av två anläggningar på fastighetens tak som nu är i drift, samt en solavskärmning där solcellerna ersätter markiserna över fönstren mot Västra Strandgatan, vilken kommer att installeras under första halvan av november.

Elen som solcellerna på fastigheten producerar kommer att förbrukas av fastigheten och bidrar på så sätt till att lösa det totala energibehovet.

 - Känns jättebra att vi gör den här typen av satsning på förnyelsebar produktion på vår egen fastighet. Dessutom testar vi en för oss ny typ av installation med en optimerare som gör att solcellerna kompenserar varandra vid skuggning och på så sätt höjer anläggningens totala produktion, säger Lena Ahlgren projektingenjör förnybar elproduktion på Umeå Energi.

Entreprenör i projektet är Solkompaniet.


 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.


umeaenergi.se

Kontakter

Helena Ahlgren

Helena Ahlgren

Presskontakt Pressansvarig, Kommunikationsstrateg 073-072 10 44

Relaterat innehåll