Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå Energi justerar fjärrvärmepriset och erbjuder prissäkring

Från och med årsskiftet justerar Umeå Energi priset på fjärrvärme.
Bakgrunden är ökade bränslekostnader.
- Samtidigt lanserar vi möjligheten att teckna avtal för värmeleverans år 2011, där prishöjningen är fastställd till 4,5 procent, säger Jan Ridfeldt, chef AO Värme.


Det handlar om en kostnadsökning för år 2010 på 6 procent, det vill säga cirka 75 kronor i månaden för en normalvilla (20 000 kWh) eller i genomsnitt cirka 6 kronor per kvadratmeter och år för flerbostadshus. Orsaken till Umeå Energis prishöjning är stegrade utgifter för bränsle (olja, el och biobränsle) samt ökade kapitalkostnader.

- Vi har sedan länge haft ett lågt och produktionsbaserat fjärrvärmepris och jämfört med riksgenomsnittet kommer vi även fortsättningsvis att ligga i det lägre intervallet. Vår målsättning är att ha konkurrenskraftiga priser och vår fjärrvärme är och ska även fortsättningsvis vara prisvärd jämfört med andra uppvärmningsalternativ, säger Jan Ridfeldt.

Under 2000-talet har bränslekostnaderna ökat med mer än 100 procent, men trots det har fjärrvärmepriserna inte ökat mer än drygt 30 procent. Kunderna kan förvänta sig prisjusteringar också i framtiden, även om dessa inte kommer att bli drastiska.

- Just nu är vi utsatta för oljeprisets utveckling, men när Dåva 2, vårt nya kraftvärmeverk, tas i full drift kommer vi i allt väsentligt att använda oss av biobränsle. Biobränslet är inte bara snällare mot klimatet, utan också mot plånboken, förklarar Jan Ridfeldt.

För mer information, kontakta:
Jan Ridfeldt, chef AO Värme Umeå Energi 070-644 64 60
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33

Ämnen

Regioner


Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt 090-16 00 20