Följ Umeå Energi

Umeå Energi lanserar klimatvänlig Vind-El

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2009 08:00 CEST

En färsk undersökning visar att över 80 procent av Umeå Energis kunder uppskattar bolagets satsning på vindkraft. Nu möter Umeå Energi den stora efterfrågan genom att erbjuda förnybar och ursprungsmärkt Vind-El.
– Vindkraft är en viktig del av vår klimatstrategi, berättar Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi.


Under 2009 satsar Umeå Energi cirka 2 miljarder kronor på miljöanpassad energiproduktion. En betydande del av detta går till vindkraftsinvesteringar. Den 23 april invigdes till exempel koncernens första egna vindkraftspark, i Håcksta utanför Hudiksvall. Och nu kan kunderna välja det klimatvänliga tillvalet Vind-El när de tecknar elavtal med Umeå Energi.

- Vind-El produceras i våra vindkraftsverk i Håcksta och Holmsund och så småningom i vindkraftsparken i Hörnefors och med den snurra vi reser i Robertsfors, förklarar Göran Ernstson och fortsätter:
- Vindkraft är en oändlig och förnybar energikälla som har använts i tusentals år. Den ger inga utsläpp till miljön och är den energiform som växer snabbast i världen. Umeå Energi ska självklart fortsätta att utveckla och satsa på den.

Umeå Energis investering i klimatanpassad energiproduktion resulterar i år i det biobränsleeldade kraftvärmeverket Dåva 2, två vindkraftsparker (Håcksta och Hörnefors), ett vindkraftsverk (Robertsfors) samt fjärrvärmeledningen från Umeå till Holmsund. Bolaget undersöker också möjligheterna att producera solenergi på ett effektivt sätt.

Fotnot: Det var i den senaste NKI-undersökningen (nöjd-kund-index), som genomförs av Mistat AB, som 80 procent av Umeå Energis kunder uppgav att de är mycket positiva till Umeå Energis satsning på vindkraft.

För mer information, kontakta:
Göran Ernstson, vd och koncernchef, Umeå Energi 070-771 57 10
Gun Blomquist Bergman, informationschef Umeå Energi 070-642 46 33